Bioteknologi består af 2 studieretninger. I den ene studieretning, er det bioteknologi A og matematik A, der tegner studieretningen, og i den anden er det bioteknologi A og idræt B.
I den nye studieretning med Bioteknologi og Idræt B, er der fokus på sammenhængen mellem bioteknologi, idrætsudøvelse samt fysiologiske og sundhedsmæssige aspekter af det at være idrætsudøver. Studieretningen er også for dig, der er tilknyttet KoldingElite.
Læs mere om samarbejdet med KoldingElite.
Studieretningerne med Bioteknologi har vægt på bioteknologi og naturvidenskabelige fag, hhv. idræt. Bioteknologi er et fremadstormende fagområde, som er placeret mellem biologi, biokemi, kemi og medicin.
Du kommer fx til at arbejde med genteknologi og bioteknologiske produktionsmetoder.
Faget idehistorie, som både er et filosofisk og historisk fag, bidrager med etiske vurderinger af bioteknologien, mens idrætsfaget bidrager med sundhedsmæssige aspekter.
Vi forholder os generelt undersøgende over for mennesket, naturen, forskning og moderne teknologier. Vi arbejder med ny teori på området og udfører en række bioteknologiske, molekylærbiologiske, kemiske og biologiske eksperimenter.
Du arbejder i grupper med virkelighedsnære projekter, hvor samspillet mellem fagene er i centrum.
Projektarbejdet fokuserer på tidens aktuelle emner. I et projekt fremstiller vi vores eget brændstof i form af bioethanol, og produktionsprocessen optimeres. I et andet projekt foretages en etiske vurdering af brugen af stamceller eller genmodificerede organismer.
A-niveau
Bioteknologi
Dansk
Matematik A (Matematik B, ved valg af Idræt B)
Teknikfag
B-niveau
Engelsk
Fysik
Idehistorie
Idræt
Kemi
Matematik B
Teknologi
C-niveau
Kommunikation/it
Samfundsfag C
Eksempler på temaer i studieretningen:
Studieretningen kan være dit springbræt til at fortsætte på uddannelser som:
og mange andre ...
Find flere muligheder under adgangskortet.
A-NIVEAU
Engelsk
Fysik
Kemi
Matematik
Teknologi
B-NIVEAU
Samfundsfag
C-NIVEAU
Design
Erhvervsøkonomi
Innovation
Mediefag
Programmering
Psykologi
Tysk
Adgangskravene til HTX-uddannelsen er de samme som til alle de andre gymnasieformer. Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, kan du blive optaget på HTX, hvis du er vurderet egnet til det i din uddannelsesplan.
Du skal have haft tysk eller fransk i minimum 2 år og have taget folkeskolens obligatoriske afgangsprøver plus de prøver, Undervisningsministeriet udtrækker.
Skovvangen 28, 6000 Kolding
Tlf. 7932 0100