UDFORSK teknisk gymnasium

Hvor kommer de geniale hoveder fra?

Uden geniale hoveder havde vi aldrig set skyggen af den teknologi, vi omgiver os med i dag – forestil dig en verden uden iPhone, 3D-printere og DNA-forskning.

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium tror vi på, at uddannelse er vigtig, både når det gælder vores fælles fremtid og overlevelse, for at skabe en fælles forståelse – og for at du kan blive dig selv.

Her lærer du at koble teori med virkelighed, vi har stort fokus på de naturvidenskabelige, de teknologiske og de kommunikative fag, og hvis du synes, at teori er langhåret, så glæd dig, for her kan du også udføre eksperimenter og skabe de vildeste opfindelser i værksteder og laboratorier.

 

Oplev studiemiljøet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

LIVET PÅ HANSENBERG TEKNISKE GYMNASIUM

I XHOUSE, HANSENBERGs makerspace, arbejdes der intenst, to elever er ved at programmere robotarmen til at flytte de kulørte bøtter og stable dem i en snorlige stak.

Et andet sted i det store lokale er der gang i forskelligt el-værktøj, der arbejdes både i træ og metal, eleverne er iklædt sikkerhedsbriller og sikkerhedssko. 3D-printeren er lige ved at være færdig med at printe en prototype på en idé, som nogle kreative hoveder har brugt dage og timer på at beregne og tegne – nu er det spændende, om det virker.

I laboratoriet på Skovvangen er en af pigerne ved at blande en lilla væske i en kolbe, mens hun ryster en løsrevet hårlok på plads. Hendes veninde kigger dybt koncentreret i et mikroskop, begge piger bærer hvide kitler, sikkerhedsbriller og gummihandsker.

Robotarmen arbejder.

3D-printer.

Teknikfag: Byggeri og energi.

Forsøg i laboratoriet.

MED EN TEKNISK STUDENTEREKSAMEN ER DU RIGTIG GODT KLÆDT PÅ TIL FREMTIDENS DRØMMEJOB.

Teknisk gymnasium er det rigtige valg, hvis du gerne vil være ingeniør, sygeplejerske, læge, journalist eller måske forsker, men mulighederne er mange flere – du får adgang til over 300 videregående uddannelser.

Vi har ofte projektarbejde, i nogle projekter inddrages flere fag på én gang, og du lærer at samarbejde og idéudvikle i grupper, evner som du får god brug for, både når du skal læse videre – og på arbejdsmarkedet.

Selvom vi ikke sidder med næsen i bøgerne hele dagen, så er vi stadig et rigtigt gymnasium, vi har både fredagscafe, studieture og studenterhuer.

Vil du også gerne klædes godt på – søg ind på optagelse.dk inden den 1. marts.

TÆTTERE PÅ VIRKELIGHEDEN 

Teknisk studentereksamen er for dig, der er vild med naturvidenskab, teknologi og kommunikation, og som søger en kreativ legeplads, hvor du både lærer og afprøver teorien.

Nysgerrighed er i centrum, og du vil blive klædt på til fremtiden. 

Uddannelsens særlige kendetegn er spændende og vekslende undervisningsformer, herunder selvstændig research og værksteds- og laboratorieforsøg, oplevelser for livet og gode forudsætninger for at tage en videregående uddannelse. Et kreativt samspil mellem teori og praksis danner rammen om dine 3 gymnasieår.

Vi holder til på Skovvangen 28, 6000 Kolding i en bygning opført i 2001 og tegnet af arkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen.

På samme adresse er der opført en ny multihal (januar 2021) med udtrækstribune, lærred, projektor og scenetæppe – ikke mindst er her mulighed for at boltre sig i idrætstimerne.