UDFORSK NYHEDERNE

Gymnasium åbnede døren til en karriere – og en ny start

HANSENBERG Tekniske Gymnasium var velbesøgt, da der tirsdag aften var Uddannelsesaften. Nuværende og tidligere elever samt undervisere og vejledere stod klar til at fortælle om de mange muligheder, som en teknisk studentereksamen giver.

Studieretningerne blev vist frem på teknisk gymnasium i Kolding

Til Uddannelsesaften 2022 var der velkomst i HANSENBERG Tekniske Gymnasiums store bistro, inden nuværende og tidligere elever samt undervisere og vejledere stod klar til at svare på spørgsmål fra de besøgende.

Fag, fester og fællesskab. 

Det og meget mere var på programmet ved Uddannelsesaften 2022, der tirsdag aften fandt sted på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Her kunne de tilmeldte besøgende se nærmere på, hvad en teknisk gymnasieuddannelse (HTX) indebærer – og hvad den kan føre til.

Lige præcis det kunne 27-årige Anna Marie Højgaard fortælle noget om ved en af de mange stande. Hun blev student fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i juni 2013, og siden har hun blandt andet taget en bachelor i designkultur og økonomi på Syddansk Universitet:

”Jeg har taget rigtig meget socialt med mig fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, for alle ved, hvem hinanden er – og man føler, at man bliver set af underviserne”.

”Og i mit job arbejder jeg meget på tværs af organisationen – og bruger kommunikation til forskellige målgrupper. IT og især kommunikation er også noget, jeg har taget med mig fra gymnasiet. I en virksomhed kan det dreje sig om alt fra markedsføring til samarbejdet med egne kolleger”.

Studieretningerne blev præsenteret til Uddannelsesaften på teknisk gymnasium i Kolding
Fagene blev vist frem til Uddannelsesaften på Hansenberg Tekniske Gymnasium
Anna Marie Højgaard, blev student i 2013, og fortalte om sin tid på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

”Jeg er her i aften, fordi jeg gerne vil være med til at få flere til at vælge HTX – og især HANSENBERG Tekniske Gymnasium. For mig var det en rigtig god skole – og også en helt ny start, som udviklede mig, fordi jeg ikke kendte nogen her i forvejen”, fortalte Anna Marie Højgaard, som blev student i 2013.

Målrettede elever

Anna Marie Højgaard arbejder i dag som technology partner i et transportfirma, og hun er stadig meget glad for sit valg af ungdomsuddannelse:

”Jeg er her i aften, fordi jeg gerne vil være med til at få flere til at vælge HTX – og især HANSENBERG Tekniske Gymnasium. For mig var det en rigtig god skole – og også en helt ny start, som udviklede mig, fordi jeg ikke kendte nogen her i forvejen”.

En HTX er helt generelt for elever, der er vilde med naturvidenskab, teknologi og kommunikation – og som søger en kreativ legeplads, hvor man både lærer og afprøver teorien.

”Det er meget forskelligt, hvad vores elever vælger at læse videre til, men helt overordnet er de målrettede, og de går generelt hurtigt i gang – nogle også som iværksættere, siger rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Carsten Schmidt og tilføjer:

”Til Uddannelsesaften vil vi gerne give et indblik i, hvad det vil sige at tage en studentereksamen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Vi vil gerne vise det faglige miljø og de stærke sociale relationer, der gør gymnasiet til noget helt særligt”.

 

For elever i 9. eller 10. klasse er der ansøgningsfrist til HANSENBERG Tekniske Gymnasium den 1. marts.

Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding
Uddannelsesaften på Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

Rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Carsten Schmidt bød alle de besøgende velkommen.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583