UDFORSK NYHEDERNE

Alexanders møde med Obama

Det var helt fantastisk at være blandt tilhørerne, da tidligere præsident i USA Barack Obama besøgte Syddansk Universitet, fortæller Alexander Nørup fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Fredag den 28. september 2018 var langt fra en helt almindelig skoledag for Alexander Nørup.

Han går i 3.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvor han også er elevrådsformand. Og da den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, besøgte SDU i Kolding, var Alexander Nørup en af 20 elever fra Koldings ungdomsuddannelser, der havde adgang til arrangementet.

”Det var en kæmpe oplevelse. Obama er en fantastisk taler, og hans retorik og karisma er fuldstændig fantastisk. Han kan sige ting på en måde, der bare får folk med. Det er fascinerende”, siger Alexander Nørup.

Alexander Nørup, htx

Alexander Nørup en af 20 elever fra Koldings ungdomsuddannelser, der havde adgang til arrangementet.

Obamas besøg i Kolding

Det var desværre ikke tilladt at fotografere under selve besøget af Obama.

Robotterne kommer

Under den omkring en time lange seance talte Obama blandt andet om politiske tendenser og dansk design. Alexander Nørup bed især mærke i et bestemt emne:

”Barack Obama talte om, at man skal tænke over, hvilket job man vælger. Man skal vælge noget, der interesserer en – men også noget, hvor man kan komme videre i sin karriere, for robotter vil overtage mange job. Vi skal ikke være bange for robotterne – men bare tænke over, hvad man kan og vil lave”.

Selfie med tidligere ambassadør

For Alexander Nørup var der dog flere højdepunkter i løbet af dagen. For eksempel fik han en selfie med Rufus Gifford, der var USA’s ambassadør i Danmark under Barack Obamas anden præsidentperiode.

”Det var fedt, at Rufus Gifford også var der. Han stod der sammen med os og gav hånd og var helt nede på jorden. Det var et rigtig fint arrangement, og jeg er taknemmelig for, at jeg fik mulighed for at deltage”, fortæller Alexander Nørup.

Han peger desuden på, at Obamas besøg i den grad har fået Kolding på det danske landkort.

Den grønne bregnescene ved Obamas besøg

Her ses scenen med den grønne bregnevæg - som Obama blev placeret foran.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen.

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583