UDFORSK NYHEDERNE

Idræt, fest og fællesskab

For eleverne på HANSENBERG Tekniske Gymnasium har sammenhold en helt central plads.

Festligt fælleskab på Hansenberg Tekniske gymnasium i Kolding.

En gang frisk opvarmning i HANSENBERG Tekniske Gymnasiums helt nye multihal forleden, så var fredagen – og idrætsdagen – danset i gang på HTX.

Eleverne på samtlige årgange deltog dagen igennem i forskellige konkurrencer, som er med til at styrke det fællesskab, der karakteriserer HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

”Vi er delt op i hold, hvor vi med vores udklædning skal vise en profession. På mit hold er vi kokke, og der er en præmie til de bedst udklædte. Idrætsdagen er med til at skabe fællesskab. Her på skolen snakker alle med hinanden på tværs af årgange og klasser – og det fællesskab uden hierarki er så kendetegnende for HANSENBERG Tekniske Gymnasium”, fortalte Josefine Møller Nielsen fra 3.y.

Opvarmning i den nye multihal på Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

Første fest i halvandet år

Det er ikke blot til idrætsdagen, at fællesskabet blomstrer.

Ugen før havde Festudvalget arrangeret introfest for elever fra både HANSENBERG og HANSENBERG Tekniske Gymnasium – den første fest siden marts 2020, hvor COVID-19-nedlukningen satte en stopper for den slags sociale arrangementer.

”Det gav gåsehud over det hele, da vi endelig kunne åbne døren til fest – og så den lange, lange kø af elever, der ventede på at komme ind. Vi var næsten bange for at blive underbemandet, men alle opførte sig bare så godt og hjalp til”, sagde formand for Festudvalget Kristian Bo Lindholm fra 3.y.

”Festen var en kæmpe succes. Det er lækkert igen at se elever hygge sig på tværs af klasser – det skaber et unikt sammenhold. Det handler ikke om, hvem der drikker mest”, tilføjede Anton Bruun Enevoldsen fra 3.x, som også er med i Festudvalget.

”Det er nemlig fedt, at det hele ikke behøver at gå op i druk – mange drikker sodavand, og det er bare en del af de inkluderende rammer, vi har her på gymnasiet”, forklarede Kristian Bo Lindholm.

Den festlige idrætsdag blev da også sluttet af med en hyggelig fredagscafé i flot septembersolskin.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583