UDFORSK NYHEDERNE

Gymnasium giver interesse for fremtidens fag

Det er helt klart en fordel, at elever på HANSENBERG Tekniske Gymnasium arbejder med projekter. Det konstaterer Emil Bush, der er tidligere elev på gymnasiet – og som i dag studerer på SDU i Sønderborg.

Emil Bush er godt i gang med sin uddannelse til civilingeniør i Innovation & Business på SDU i Sønderborg, og drømmen er at starte egen virksomhed.

Og den 23-årige studerende, der i 2014 blev student fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, tøver ikke, når han fortæller om, hvad der satte gang i interessen for netop innovation – og i tankerne om at starte eget firma:

”Det var helt klart fagene Teknologi og Mekatronik – og selvfølgelig hele innovationsdelen – der var med til at skabe interessen. Jeg laver meget inden for de fag i dag. På HANSENBERG arbejder man meget med projekter, og det har også helt klart gavnet mig”, siger Emil Bush.

Han forklarer, at han efter gymnasiet tog et par sabbatår og arbejdede som skiguide i Østrig, hvor han efterhånden kom til at stå med ledelsesansvar. I den rolle var hans erfaringer med projektarbejde en fordel.

”Og på SDU har de semesterprojekter i stil med de teknologiprojekter, jeg arbejdede med på HANSENBERG, og det har hjulpet mig. Jeg har mærket, at mine kammerater fra STX og HX i begyndelsen skulle sættes mere ind i den måde at arbejde på”.

Støtte til egne opfindelser

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium fik Emil Bush også rig mulighed for at udvikle egne opfindelser:

”I faget Innovation lavede jeg en hængelås sammen med en kammerat. Vi var med til Young Enterprise, og vi blev nummer to i Danmark i vores kategori”.

I Teknologi A tumlede Emil Bush med en idé til en helt særlig drikkeyoghurt – i øvrigt i tæt samarbejde med et kendt mejeri.

”Det gav mig blod på tanden. Generelt er jeg god til at få idéerne og føre dem ud i livet, og nu er jeg på tredje semester på SDU.”

 

Husk at have det sjovt

Selv om Emil Bush altså er godt i gang med et nyt kapitel i sit liv, tænker han med glæde tilbage på sin gymnasietid:

”Jeg valgte HANSENBERG, fordi jeg kunne komme til at arbejde med projekter og noget virkelighedsnært. Man kommer til at arbejde med noget praktisk – ofte i relation til en virksomhed”.

”Og vi er stadig en gruppe, der mødes, når vi kan. Vi er i gang med at læse mange forskellige steder, men vi bestræber os på at mødes ind imellem. For jeg vil gerne pointere, at man skal huske at have det sjovt i gymnasiet. Og det havde jeg”.