UDFORSK NYHEDERNE

Rullende Universitet giver indblik i fremtiden

HANSENBERG Tekniske Gymnasium åbnede tirsdag aften dørene for alle interesserede til Uddannelsesaften, og onsdag har vi igen haft dejligt besøg – denne gang af Det rullende Universitet.

Det rullende Universitet er et initiativ fra Aarhus Universitet, hvor en gruppe universitetsstuderende fra fem fakulteter i en hel dag overtager undervisningen i form af blandt andet forskellige oplæg i klasserne.

I 1.y indledte Amalie Møller Fiirgaard dagen med lektionen ”Hvad du ikke havde forventet af få med hjem i kufferten”, hvor den medicinstuderende fra Aarhus Universitet gik i dybden med, hvilke sygdomme man kan risikere at få på en ferie.

Hun fik også en snak med eleverne om deres forventninger til videregående uddannelser – og eventuelle bekymringer. Og engagementet i klassen imponerede Amalie Mølle Fiirgaard:

”Jeg er overrasket over, at de er så reflekterende allerede i 1.g – det har jeg aldrig oplevet før”.

Studenterunderviseren forklarer, at der fra gymnasium til gymnasium er forskel på, hvad eleverne er interesserede i at høre mere om:

”Men generelt plejer de at være meget interesserede i information om fritidsjob, økonomi og boligforhold”.

Amalie fra Det rullende Universitet besøgte Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

Amalie Mølle Fiirgaard fik også en snak med eleverne om deres forventninger til videregående uddannelser – og eventuelle bekymringer. Og engagementet i klassen imponerede hende.

En af de reflekterende elever i 1.y er Annesofie Jensen. Hun siger selv, at hun er meget afklaret i forhold til, at hun karrieremæssigt vil gå i den naturfaglige retning:

”Jeg startede egentlig på et alment gymnasium, men skiftede efter cirka tre måneder til HANSENBERG Tekniske Gymnasium, fordi der er så meget naturfagligt på en HTX. Og jeg er virkelig glad for, at jeg tog den beslutning”.

Annesofie har da også allerede en række ønsker til, hvad hun vil læse videre til efter gymnasiet:

”Det står lidt mellem dyrlæge, børnelæge eller retsmediciner. Men Det rullende Universitet giver også et spændende indblik i, hvad man egentlig kan efter gymnasiet, og det kan også guide en”.

Her på hjemmesiden kan du se mere om de mange muligheder, som en HTX giver. For elever i 9. eller 10. klasse er der ansøgningsfrist til HANSENBERG Tekniske Gymnasium den 1. marts.

Annesofie startede egentlig på et alment gymnasium, men skiftede undervejs til HANSENBERG Tekniske Gymnasium, fordi der er så meget naturfagligt på en HTX.

”Jeg startede egentlig på et alment gymnasium, men skiftede efter cirka tre måneder til HANSENBERG Tekniske Gymnasium, fordi der er så meget naturfagligt på en HTX. Og jeg er virkelig glad for, at jeg tog den beslutning”, siger Annesofie.

Hansenberg Tekniske Gymnasium Hansenberg Tekniske Gymnasium Hovedparten af eleverne på Hansenberg Tekniske Gymnasium vil gerne på universitetet.
Hansenberg Tekniske Gymnasium Hansenberg Tekniske Gymnasium Eleverne på Hansenberg Tekniske Gymnasium vil gerne på universitetet.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583