UDFORSK NYHEDERNE

Gymnasieelever styrer direkte i DM-finalen

Fire elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium skal nu med til DM-finalen i Teknologi

Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen ved godt, hvad de skal lave den 24.-25. september.  

Der skal de fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium nemlig til København for at deltage i finalen ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

Det står klart, efter de tirsdag blev kåret som vindere ved det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ved den regionale konkurrence i Aabenraa præsenterede de fire gymnasieelever deres projekt, som skal skabe mere plads i cykelskuret.

Kasper V. Petersen (t.v.), Jeppe T. Hostrup, Carl Emil Sestoft Jensen og Jeppe Tobias Nielsen fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium – og Region Syddanmarks repræsentanter ved DM-finalen i Teknologi.

Ved mesterskabet præsenterede eleverne en idé, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cyklers styr i dag fylder rigtig meget.

”Det gik over al forventning. Vi fik at vide, at det var en rigtig god idé – og en simpel løsning på et stort problem. Og derfor realiserbar. Det bliver en fed oplevelse at være med i finalen”, siger Kasper V. Petersen.

Vinderholdet har udviklet et roterbart styr, som kan drejes parallelt med forhjulet. Derved kan man parkere flere cykler ved siden af hinanden.

”Frem til finalen vil vi arbejde på at forbedre vores produkt og gøre det mere stabilt”, forklarer Kasper V. Petersen.

DM-finalen finder sted hos Dansk Erhverv på Børsen, og her skal de fire dygtige gymnasieelever op mod vinderne fra de øvrige regioner.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583