UDFORSK UDDANNELSEN 

Studieretninger

Studie-retninger

Din studieretning består af to fag og er med til at afgøre, hvilke fag du får på højeste niveau. Din studieretning begynder efter de første 3 måneder på teknisk gymnasium.

Studieretningsfag 1 og 2

Fagene er på A-niveau eller B-niveau, hvoraf mindst ét skal være på A-niveau. Disse fag præger studieretningen mest, så det er en god idé at overveje valget af de fag nøje. Fagene på A-niveau indgår i det samlede studieretningsforløb over to 2 3/4 år.

Studieretninger under hovedområdet ”Anvendt naturvidenskab”

Fysik A og Matematik A

Er studieretningen, med fysik A og matematik A, dvs. på det højeste gymnasiale niveau. Her er samspillet mellem de naturvidenskabelige fag i stærkt fokus.

Vi arbejder med teori anvendt i praksis og med kreativ problemløsning, og bl.a. teknologifagets og teknikfagets værksteder benyttes til projekter.

Ofte er det skolens eksperimentarium, XHOUSE, der benyttes, da der her er vide muligheder for at arbejde med 3D-print, Laserskæring, Robotter, og meget andet. Et rigtigt MakerSpace.

Læs mere

Programmering B og Matematik A

Vi har fokus på it, men kombineret med de øvrige fag på studieretningerne får du en bred viden om informationsteknologiens udvikling og dens samspil med brugere og samfund.

Læs mere

Bioteknologi A og Matematik A eller Bioteknologi A og Idræt B

Består af 2 studieretninger. I den ene studieretning, er det bioteknologi A og matematik A, der tegner studieretningen, og i den anden er det bioteknologi A og idræt B.

Studieretningerne med Bioteknologi har vægt på bioteknologi og naturvidenskabelige fag, hhv. idræt. Bioteknologi er et fremadstormende fagområde, som er placeret mellem biologi, biokemi, kemi og medicin.

Læs mere

Studieretninger under hovedområdet ”Kommunikationsteknik”

Kommunikation og it A og Design B

Vi har fokus på faget kommunikation og it og design. Det er to fag, der har gode muligheder for at spille sammen, når der både skal arbejdes med kommunikation på digitale platforme, og når man skal tænke over løsninger med et godt design, som medvirker til at forbedre kommunikationen.

Du lærer at omsætte dine egne ideer til egentlige produkter, fx hjemmesider, brochurer, plakater, computerspil og præsentationer.

 

Læs mere

Kommunikation og it A og Programmering B

Vi har fokus på fagene kommunikation & it samt programmering. Det er to fag der har gode muligheder for at spille sammen, både når der skal arbejdes med kommunikation på digitale platforme, samt når der skal programmeres til selvsamme medier.

Du lærer at omsætte dine egne ideer til egentlige produkter, fx hjemmesider, brochurer, plakater, computerspil og præsentationer. En opgave vil tage udgangspunkt i din egen ide, og du lærer at udforme en strategi, vælge medier, skrive tekst, fastlægge design og selvfølgelig til slut udforme det egentlige produkt.

 

Læs mere