UDFORSK NYHEDERNE

Hver studenterhue har sin egen historie

Årets EUX- og HTX-studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har nu fået deres eksamensbeviser – og det er tid til at bygge videre på det solide fundament, som uddannelsen har givet, konstaterede rektor Marlene Rask.

Rektor Marlene Rask holdt tale ved dimissionen på Hansenberg Tekniske Gymnasium

”Jeres rejse fra første skoledag til jeres sidste eksamen har været fyldt med hårdt arbejde, udfordringer, glæder – og ikke mindst triumfer, hvor I hver især har bevist jeres evner og potentiale”, sagde rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Marlene Rask i sin tale.

Studenterhuer kan måske til forveksling ligne hinanden.

Men da der torsdag eftermiddag og aften var dimission på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, indledte rektor Marlene Rask sin tale til årets studenter med at konstatere, at hver eneste hue har sin egen unikke fortælling:

”I dag fejrer vi jer. En gruppe talentfulde og dedikerede elever, der har gennemført jeres HTX- eller EUX-uddannelser med succes. Jeres rejse fra første skoledag til sidste eksamen har været fyldt med hårdt arbejde, udfordringer, glæder – og ikke mindst triumfer, hvor I hver især har bevist jeres evner og potentiale”.

”Hver hue har sin egen historie, og jeres veje til huen har været meget forskellige – ligesom jeres veje herfra vil være forskellige. Nogle af jer skal have luft under vingerne i det store udland. Andre sidder spændte og afventer svar på optagelse på en uddannelse. Nogen drømmer om at tage et eller flere sabbatår. Og en del af jer skal om kort tid tilbage på en arbejdsplads, hvor I skal færdiggøre den praktiske del af jeres EUX-uddannelse, så I til slut også står med et svendebrev i hånden”.

Årets HTX- og EUX-studenter var torsdag eftermiddag og aften samlet til dimission på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Bronze og højeste gennemsnit

En, der allerede har svendebrevet i hånden, er Nanna Damgaard Bornhøft. Dagen før hun fik studenterhuen på – i øvrigt med det højeste gennemsnit af alle årets EUX-studenter – sikrede hun sig nemlig en fornem bronzemedalje ved svendeprøven.

Dermed er hun den første tjener med EUX fra HANSENBERG nogensinde.

”Det kræver vilje – og blod, sved og tårer – at få både svendebrev og studenterhue. Nu skal jeg ud at tjene penge som tjener, og til næste år vil jeg læse videre til serviceøkonom”, fortæller Nanna Damgaard Bornhøft, der har været i lære på Hotel Koldingfjord.

HTX-student Moein Khaksar ved også godt, hvad han skal bruge det næste års tid på:

”Jeg tager et sabbatår, hvor jeg skal ud at rejse. Først til den Dominikanske Republik og derefter tager nogle af mine klassekammerater og jeg til New Zealand. Min studieretning er bioteknologi og matematik, så det bliver noget inden for de fag, at jeg senere læser videre til – sandsynligvis biomedicin”.

Dagen før fik Nanna bronze ved svendeprøven som tjener, og i dag blev hun fejret med det højeste snit for EUX-studenterne.

”Det kræver vilje – og blod, sved og tårer – at få både svendebrev og studenterhue. Nu skal jeg ud at tjene penge som tjener, og til næste år vil jeg læse videre til serviceøkonom”, fortæller Nanna Damgaard Bornhøft.

Åbne for læring

At Nanna Damgaard Bornhøft og Moein Khaksar nu er klar til det, der venter lige om hjørnet, er helt i tråd med flere rigtig gode råd, som Marlene Rask havde med til dimittenderne:

”I skal huske på, at jeres læring ikke slutter her. Verden ændrer sig hurtigt, og I skal forblive nysgerrige og åbne for læring. Og I skal huske, at læring ikke kun sker på en skolebænk. Der vil være tidspunkter, hvor I støder på udfordringer og modgang, for livet består ikke udelukkende af flødeskum. Men lad det ikke forhindre jer i at fortsætte med at forfølge jeres drømme”.

 ”Jeres uddannelse har givet jer et solidt fundament, og nu er det tid til at bygge videre på det. I er klar til at tage næste skridt på jeres rejse, og verden har brug for jer og jeres unikke perspektiver”.

Som afslutning på dimissionen var der dækket op med lækker tapas til alle studenter, gæster og undervisere.

"Jeg læser videre – sandsynligvis biomedicin”, siger HTX-student Moein fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Min studieretning er bioteknologi og matematik, så det bliver noget inden for de fag, at jeg senere læser videre til – sandsynligvis biomedicin”, siger Moein Khaksar.

EUX- og HTX-studenter til dimission på Hansenberg Tekniske Gymnasium

Ingen dimission uden sang, og her er det EUX-studenterne Alexandra Okotie og Alberte Eriksen, som synger med. Næste år skal de til svendeprøve, og så er de kokke med EUX.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583