UDFORSK NYHEDERNE

Kvikke elever får ministerium til at rette "Den Digitale Prøvevagt"

Alexander Nørup fra 3.g kalder sig selv for ”fritidsnørd”, og han er en af de elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, som medierne i de seneste dage har sværmet om.

Elevrådsformand på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Alexander Nørup har i de seneste dage været en populær mand i medierne.

Han er nemlig en af de elever, der har påpeget mangler ved ”Den Digitale Prøvevagt”, som er et overvågningsprogram, som Undervisningsministeriet har udviklet – og som skal være med til at bekæmpe snyd ved de skriftlige eksamener på landets gymnasier. Eleverne skal således have programmet installeret på deres computere, når en eksamen begynder.

Ekstra Bladet og DR er blandt de nyhedsmedier, der har kontaktet Alexander, efter han i en analyse beskrev, hvordan han havde skilt programmet ad – og fundet en række ting, der bekymrede ham. Analysen linkede han til fra sin Facebook-profil fredag ved frokosttid – og mindre end seks timer senere kontaktede Ekstra Bladet ham.

Alexander Nørup HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Alexander Nørup har analyseret programmet bag "Den Digitale Prøvevagt" - og det har fået ham til at reagere.

Inspirerer andre til handling

Og Alexander er glad for den opmærksomhed, overvågningsprogrammet nu har fået, for Undervisningsministeriet har over for DR bekendtgjort, at man vil rette på systemet, inden det for alvor bliver taget i brug.

”Det er super fedt med interessen. Jeg har fået rigtig mange tilbagemeldinger fra alle mulige, som gerne vil være med til at sprede budskabet. At man kan se, at man har inspireret andre til handling – det er fedt”.

Alexander er glad for den opmærksomhed, overvågningsprogrammet nu har fået, så der kan blive rettet op på systemet, inden det for alvor bliver taget i brug.

Vigtigt at stille spørgsmål

Alexander forklarer, at det var usikkerheden om, hvilke handlinger overvågningsprogrammet registrerer, der fik ham til at se nærmere på programmet.

”Vi får at vide, at programmet registrerer handlinger. Men hvilke handlinger? Det er en smule mistænkeligt, at man laver et overvågningsprogram – og så ikke gør det gennemskueligt”.

”Jeg er fritidsnørd, og når jeg selv kan lave programmer, kan jeg også læse andre programmer. Og så synes jeg bare generelt, at det er vigtigt at stille spørgsmål om det, der foregår omkring en".

Spørgsmål har Alexander også selv fået flere gange i denne uge. Mandag var TV SYD nemlig forbi HANSENBERG Tekniske Gymnasium for at lave et indslag med Alexander. Og onsdag var det Tv2 News, der tog turen til gymnasiets hyggelige studiemiljø.

  • Du kan læse Alexanders egen analyse om emnet lige her
TV Syd på HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Alexander Nørups interesse for bl.a. programmering har været medvirkende til, at både TV Syd og TV2 News er mødt op på skolen.

Rektor Peter Michael Kjærgård vil ikke lade eleverne downloade programmet til terminsprøven og overvejer at tilbyde eleverne, at de kan låne skolens computere til eksamen, så programmet ikke lagres på deres private computere.

 

 

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583