UDFORSK NYHEDERNE

Studenter hyldet ved drive-in-dimission

For både undervisere og studenter ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding var det vigtigt at få mulighed for at holde en dimission for alle.

drive-in dimension hansenberg tekniske gymnasium 2020

HANSENBERG Tekniske Gymnasium havde en drone i luften over parkeringspladsen, hvor bilerne holdt i hestesko.

Normalt danner HANSENBERG Tekniske Gymnasiums store bistro rammen om den årlige dimission.

Men i år har coronasituationen gjort, at intet er, som det plejer at være. Heller ikke den traditionsrige festdag for EUX- og HTX-studenterne. Dimissionen var nemlig rykket udenfor på parkeringspladsen på HANSENBERGs adresse i Vranderup lidt uden for Kolding.

Mens studenterne blev hyldet, var deres familiemedlemmer og andre nære og kære placeret i biler, hvorfra de kunne følge med i taler, sang og overrækkelser af eksamensbeviser. For blandt gymnasiets undervisere var der slet ingen tvivl om, at årets dimission skulle fejres sammen - på den ene eller anden måde. Det påpegede rektor Carsten Schmidt i sin tale til studenterne:

"Corona har givet jer en anderledes afslutning på gymnasietiden. Derfor faldt det også helt naturligt, at jeres dimission ikke skulle være, som den plejer. Vigtigst af alt var vores ønske om at samle jer alle sammen. Med stort engagement fra lærergruppen har vi stablet denne drive-in-dimission på benene. Som en hyldest til jer. For i dag er jeres dag. Og vi er alle samlet for at fejre jer".

rektor teknisk gymnasium i Kolding

Rektor Carsten Schmidt holdt tale for htx- og eux-studenterne og deres familier.

Flere biler var pyntede i dagens anledning.

Ingen er faldet gennem sprækkerne

Ifølge underviserne var der da også rigtig god grund til at hylde årets studenter. Det fastslog lektor Nicolai Holmgaard Juul, der holdt tale på lærerstabens vegne:

"I har gjort de sidste tre år til noget særligt. I har en enorm stor empati for hinanden. I har ikke ladet nogen falde igennem sprækkerne. Vi håber, at I forstår, at det er en menneskelig værdi, der er meget mere værd end tallene på det stykke papir, I lige om lidt får i hånden. Det har været en absolut fornøjelse at undervise jer".

Studenterne stod ved bilerne, hvorefter de klassevis blev kaldt op for at få deres eksamensbevis.

Fællessang hører med, når der afholdes dimisssion.

Glæde i bilerne

Beslutningen om at holde en drive-in-dimission mødte da også bred opbakning på parkeringspladsen:

"Det er dejligt, at vi får mulighed for det her, så vi på en eller anden måde kan dele oplevelsen med vores familier. Det er rigtig rart at få sluttet gymnasietiden af på en god måde", fortalte HTX-student Karline Hansen.

Hvad fremtiden bringer for Karline, står lidt hen i det uvisse:

"Jeg har søgt ind på medicinstudiet i alle byer - jeg skal bare ind. Går det ikke, skal jeg arbejde og forhåbentlig ud at rejse, og så søger jeg ind igen næste år. Jeg skulle egentlig i praktik på to sygehuse i Uganda og på Zanzibar til september, men på grund af corona ved jeg ikke, om det kan blive til noget".

Med i bilen havde Karline to søstre og sin far og mor.

"Det er lidt specielt, at vi skal sidde i bilerne. Karlines bror bliver STX-student fra et andet gymnasium, og der må vi ikke være med. Så vi er glade for at få den her mulighed", sagde Karlines mor, Teena Hansen.

Hele dimissionen kunne følges på storskærm.

Da Carsten Schmidt skulle overrække eksamensbeviserne, var håndtryk skiftet ud med coronavenlige hilsner.

HTX-student Karline Hansen håber på at komme ind på medicinstudiet.

Coronavenlige hilsner erstattede det traditionelle håndtryk.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583