UDFORSK NYHEDERNE

Medaljeregn til de gode forbilleder

Hansenberg-medaljen 2022 på Koldinghus

Ved en højtidelig ceremoni i Riddersalen på Koldinghus modtog 18 tidligere elever årets HANSENBERG-medalje – og et legat på 5.000 kroner. Eleverne kommer fra store dele af landet, og de havde taget familie og mestre med.

Der var onsdag dækket op til en flot tradition i Riddersalen på Koldinghus.

Her modtog 18 talenter – som inden for det seneste år er uddannet på HANSENBERG og HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding – nemlig HANSENBERG-medaljen.

I salen sad blandt andre mestre, undervisere og familie klar til at hylde medaljemodtagerne.

”Jeg føler en vis ydmyghed, når jeg træder ind i et så historisk lokale som dette. På de kongelige slotte var Riddersalen rammen om det officielle liv – modtagelsen af fremmede fyrster og ambassadører. I dag kan vi kalde medaljemodtagerne for vore fyrster”, sagde skolechef ved Vitia på HANSENBERG Kirsten Grosen i sin velkomsttale.

3 modtagere af HANSENBERG-medaljen 2022 fra teknisk gymnasium.

Melissa Rosendal Hesselvig, Nanna Kjær Schøning og Mikkeline Banke Fransen er alle tre tidligere elever på HANSENBERG Tekniske Gymnasium og nu også modtagere af HANSENBERG-medaljen 2022 på Koldinghus.

Interesse er drivkraft

For formålet med HANSENBERG-medaljen er at hædre elever, som er gode forbilleder inden for netop deres fag.

De er udvalgt, fordi de eksempelvis har fået 12 til svendeprøven, har uddannelsens højeste gennemsnit på skolebeviset/eksamensbeviset – eller på anden måde har gjort sig fortjent til det.

Blandt dem, der i den grad har gjort sig fortjent til medaljen, er Melissa Rosendal Hesselvig, som i 2021 kom ud med årgangens højeste gennemsnit på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

I dag er hun godt i gang med uddannelsen til bioanalytiker i Aarhus, og hun understreger vigtigheden af at vælge uddannelse efter interesse:

”Alt ved uddannelsen til bioanalytiker passer til mig som person – både interesse og læringsmåde. Vi har rigtig meget praktik, og det er helt vildt spændende. Man hører ofte, at man bør læse til læge, hvis man har fået et højt gennemsnit. Men interessen for faget skal altså være drivkraften – ikke, at du fik gode karakterer”.

”Undervisningsformen minder meget om den, der er på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Og det er bestemt en fordel, at jeg har en HTX, for fagenes grundsten har jeg allerede haft på gymnasiet”, tilføjer Melissa Rosendal Hesselvig.

Melissa Rosendal Hesselvig bliver her lykønsket af rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Carsten Schmidt.

Melissa Rosendal Hesselvig bliver her lykønsket af rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Carsten Schmidt.

En oplevelse

Det var borgmester i Kolding Kommune Knud Erik Langhoff, der stod for selve medaljeoverrækkelsen:

”Vi fejrer jer – og jeg håber, at I får en oplevelse, som I husker resten af jeres liv, for I er noget helt særligt”, sagde borgmesteren blandt andet.

Med HANSENBERG-medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

Borgmester Knud Erik Langhoff overrækker HANSENBERG-medaljen på Koldinghus 2022. Borgmester Knud Erik Langhoff overrækker HANSENBERG-medaljen i Riddersalen på Koldinghus 2022

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583