UDFORSK NYHEDERNE

Opfindere cykler af sted med sejr

Det kører for eleverne ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium, som har hjulpet Kolding Kommune med at få gode idéer til, hvordan kommunen kan få flere borgere på cyklen.

I de seneste uger har eleverne i 2.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium arbejdet med gode idéer til, hvordan Kolding Kommune under temaet ”Kolding cykler” kan få flere til at hoppe på jernhesten.

Ved en stor idéfestival på Innovationsfabrikken i Kolding præsenterede vores dygtige elever onsdag deres konkrete tanker og produkter. Her skulle et dommerpanel bestående af blandt andre den tidligere professionelle cykelrytter Peter Meinert beslutte, hvilke hold der inden for tre kategorier kom med de bedste koncepter.

Og i kategorien ”Adfærd: Daglig transport” faldt dommerne for fire HANSENBERG-elevers flotte arbejde – og Christian Rasmussen, Nicklas Pedersen, Theodor Risager og Alexander Siegumfeldt blev dermed kåret til vindere.

”Vi får selvfølgelig en følelse af, at vi har lavet et godt koncept. Nu må vi se, om det er et produkt, vi vil arbejde videre med”, sagde Nicklas Pedersen umiddelbart efter, at det dygtige hold havde været på scenen for at modtage et diplom.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Dommerne fandt, at Nicklas Pedersen (t.v.), Theodor Risager, Alexander Siegumfeldt og Christian Rasmussens opfindelse var den bedste i kategorien ”Adfærd: Daglig transport”.

Kobler cykler sammen

Holdets idé har navnet TANC Connection, og opfindelsen skal gøre det mere sikkert for børn og andre nybegyndere på to hjul at bevæge sig ud i trafikken. Meningen er nemlig, at to cykler kan kobles sammen ved hjælp af en anordning med magneter. Derved kan mor eller far sikre, at små cyklister eksempelvis ikke kører over for rødt lys.

”Forældre kan koble sig sammen med børnene, ind til børnene har lært at gebærde sig i trafikken”, forklarede Christian Rasmussen.

Holdet har endnu ikke et færdigt produkt, men de præsenterede en flot model, som de har udviklet i teknologifaget. Modellen har de selv tegnet – først i skitseform og senere i programmet Fusion – og herefter har de produceret delelementer i en af HANSENBERGs 3D-printere.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Sådan ser TANC Connection ud – i modelformat.

Ros fra eksperter

Men der var ros til alle elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium fra projektleder ved WElearn Jakob Vest Hansen, der er ekspert i adfærdsdesign. Han har stået for introduktion og meget andet i forbindelse med ”Kolding cykler” – og så har han hjulpet de deltagende elever med at finjustere deres idéer:

”Eleverne fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium lod sig ikke begrænse af rammer, og de havde en meget bred vifte af idéer”, sagde Jakob Vest Hansen, der også havde flotte ord med på vejen til vinderholdet:

”De har fat i en original idé og en løsning, der er kan implementeres. Og kombinationen af de to ting er definitionen på innovation”.

Med i Kolding var også cykelsportsekspert ved TV2 Dennis Ritter, der blandt andet fungerede som konferencier. Han sluttede af med at rose samtlige godt 200 gymnasieelever, der deltog i idéfestivalen:

”Tusind tak for jeres engagement og fortællelyst. I tror på jeres projekter, og det er der også god grund til. Lur mig, om der ikke er nogle af idéerne, som bliver ført ud i livet”.

På Innovationsfabrikken dystede i alt 58 hold fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, Munkensdam Gymnasium, IBC og Kolding Gymnasium.

Kolding Kommune samler nu alle forslag i et idékatalog. 

Tidligere professionel cykelrytter Peter Meinert roste eleverne fra bl.a. HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Tidligere professionel cykelrytter Peter Meinert var på scenen for at fortælle, hvorfor han sammen med de andre dommere var faldet for netop de fire opfinderes idé, TANC Connection.

Cykelsportsekspert ved TV2 Dennis Ritter.

Cykelsportsekspert ved TV2 Dennis Ritter fungerede blandt andet som konferencier.