UDFORSK NYHEDERNE

Fundament for fremtiden – og venskaber for livet, på htx i Kolding

Der var stor interesse for at høre om blandt andet studieretninger og de helt særlige fag, der kendetegner en HTX.

Nuværende og tidligere elever samt undervisere og rektor Marlene Falk Rask stod klar til at fortælle om fag, fester, fremtid og fællesskab, da der mandag var Uddannelsesaften på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Mandag bød på både regn og blæst, men indenfor i varmen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium var der mulighed for at få et strejf af sommer.

For gymnasiet holdt nemlig Uddannelsesaften, hvor alle interesserede kunne få et indblik i, hvordan fremtiden kan se ud til august, hvis man starter i 1.g.

Og den mulighed benyttede mange grundskoleelever sig af sammen med deres forældre.

De blev mødt af rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Marlene Falk Rask, som i sin velkomsttale blandt andet lagde vægt på, at en HTX er den gymnasiale uddannelse, der giver adgang til flest videregående uddannelser – men også på vigtigheden af, at valget af ungdomsuddannelse føles rigtigt:

”Vores elever arbejder projektorienteret, og det synes de, er fedt. Vi tror på, at det ruster dem godt til fremtiden”.

”Vi har et ønske om at være kendte for fællesskab og trivsel. Det er vigtigt for os at sikre, at unge mennesker lander på den rigtige hylde”.

 

Rektor Marlene Falk Rask bød velkommen i gymnasiets store multihal, som blandt andet bruges i idrætstimerne og til sport i pauserne.

Alle retninger kommer i spil

Den hylde har både Stefanie Matzen og Mia Laursen fundet. De blev begge studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i 2012, og siden har de bygget deres karrierer op efter personlige interesser.

Det berettede de om, da både undervisere samt nuværende og tidligere elever tog imod gæsterne for at fortælle om alt fra fag og fremtid til fester og fællesskab.

”Jeg arbejder som IT-projektleder hos Fibia i Tilst. Det var en af mine undervisere – Torsten Fix – som inspirerede mig til at gå den vej. Jeg havde nogle spændende fag, der handlede om de tekniske aspekter af kommunikation, og de har fulgt mig gennem hele min videre uddannelse”, fortalte Stefanie Matzen og tilføjede:

”De unge, der er her i dag, skal vælge en HTX, fordi den giver en god base til at komme videre. Den giver adgang til det, man interesserer sig for – og man kan vælge alle mulige retninger. Det har haft stor værdi for mig – og så har jeg fået venskaber for livet her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium”.

Mia Laursen (t.v.) og Stefanie Matzen blev studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i 2012, og de fortalte om deres respektive karriereveje.

Springbræt til mere

Alt det kan Mia Laursen, som arbejder som konsulent ved Kolding Kommune, nikke genkendende til:

”Matematik og de naturfaglige fag, der er på en HTX, er et godt springbræt. Efter gymnasiet fik jeg en bachelor i idræt og en kandidatgrad i folkesundhedsvidenskab. Nu er der kommet en studieretning her på gymnasiet med bioteknologi og idræt, som ville have været superrelevant for mig”.

”Man skal først og fremmest vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium, fordi en teknisk studentereksamen er et godt fundament for fremtiden. Og så er det altså ikke bare en skrøne, at der er et fantastisk fællesskab her på skolen. Jeg har også fået venskaber for livet”.

Missede du muligheden for at være med, er der allerede lørdag den 27. januar endnu en chance, for her er der nemlig Åbent Hus på hele HANSENBERG.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583