UDFORSK NYHEDERNE

Elever spillede med ved regionsmesterskaber

Hvis vi i fremtiden skal opnå en endnu bedre affaldssortering i Danmark, skal vi involvere børn, så de kan føre konceptet videre. Det mener to elever fra 3.g, som derfor har udviklet et særligt vendespil for skoleelever i 0. til 3. klasse.

To 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium var den 5. september med i opløbet om en plads i finalen ved DM i Teknologi og Erhvervscase.

Bella-Sofie Søllingvraa Hansen og Helene Vangsgaard Nielsen deltog nemlig i regionsmesterskaberne på Rybners i Esbjerg. Det var gymnasieelevernes arbejde med et stort teknologiprojekt, der har sikrede dem billetten til regionsmesterskaberne.

Projektet går ud på at give skoleelever på de yngste klassetrin større viden om miljø og affaldssortering ved hjælp af et vendespil.

”Vi havde mange idéer, men vi gik efter vendespillet med det formål at lære børn fra 0. til 3. klasse at affaldssortere. I Danmark vil vi gerne affaldssortere, men de mange forskellige krav til sorteringen kan forvirre folk. Skal vi have en bedre affaldssortering i fremtiden, skal vi nå ud til de små, så de kan føre konceptet videre”, forklarer Helene Vangsgaard Nielsen.

Helene Vangsgaard Nielsen (t.v.) og Bella-Sofie Søllingvraa Hansen fortæller, at de store projekter, man arbejder med på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, er med til at styrke den enkelte elev.

Flot respons

Projektet består af tre vendespil, der kan spilles separat eller blandes sammen, så det bliver til ét stort spil. Vendespillet er som nævnt elevernes teknologiprojekt, som de var til eksamen med lige før sommerferien. Et element i projektet var, at Helene Vangsgaard Nielsen og Bella-Sofie Søllingvraa Hansen skulle teste deres produkt på målgruppen, så i maj var de på besøg på en folkeskole i Kolding.

”Vi fik lov til at besøge en 1. klasse, som testede spillet. Kunne de ikke finde ud af det, havde vi et problem. Men vi fik god feedback – blandt andet om, at vi måske burde genoverveje nogle farver”, fortæller Helene Vangsgaard Nielsen.

”Elevernes lærer var begejstret, og hun ville gerne have et eksemplar af spillet til sin undervisning”, supplerer Bella-Sofie Søllingvraa Hansen.

Tegningerne på spillets brikker lavede eleverne i Illustrator, og efterfølgende skar de brikkerne ud på en laserskærer i HANSENBERGs eget makerspace, XHOUSE.

htx

Tegningerne på spillets brikker lavede Helene Vangsgaard Nielsen og Bella-Sofie Søllingvraa Hansen i Illustrator, og efterfølgende skar de brikkerne ud på en laserskærer.

Spændende udvikling

Ved regionsmesterskaberne havde vores elever deres egen stand, hvor de præsenterede vendespillet for dommerne. Kun et HTX-hold havde mulighed for at gå videre til finalen, og trods en meget flot præstation nåede Helene Vangsgaard Nielsen og Bella-Sofie Søllingvraa Hansen desværre ikke med i finalen.

Bella-Sofie Søllingvraa Hansen er dog ikke i tvivl om, at elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium får meget ud af at deltage i konkurrencer – og af at arbejde sammen om store projekter:

”Man ser, hvilke kompetencer man selv har. Man kan styrke hinanden – og hele tiden holde hinanden i gang. Til at begynde med så vi vores idé på et stykke papir og tænkte, at det så forfærdeligt ud. Og så ender man ud med et produkt, man er super tilfreds med. Den udvikling er vildt spændende”.

Finalen ved DM i Teknologi og Erhvervscase finder sted den 26. september på Børsen i København.

En 1. klasse i Kolding fik før sommerferien mulighed for at teste vendespillet.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen.

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583