UDFORSK NYHEDERNE

Gymnasieelev er med i prestigefyldt finale

Han fik en rigtig god idé, og på torsdag er Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium med i finalen i DLG Business Competition, der har en samlet præmiesum på 100.000 kroner.

 

Skab en ny fremtid for landbruget.

Sådan lød opfordringen tidligere på året fra DLG. Grovvareselskabet, som er ejet af danske landmænd, indbød nemlig studerende fra hele landet til at deltage i DLG Business Competition.

Den opfordring tog Theodor Risager, der går i 3.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding, imod. Og på torsdag står han i finalen ved konkurrencen, som har en samlet præmiesum på 100.000 kroner.

"Jeg glæder mig til at komme at sted. Jeg kan godt lide at deltage i konkurrencer - og har man muligheden, skal man helt sikkert gøre det. Det værste, der kan ske, er, at man har brugt en masse timer på noget, som man er blevet klogere af. Og i bedste fald kan man vinde - eller i hvert fald være tæt på", siger Theodor Risager.

 

På torsdag skal Theodor Risager præsentere sin forretningsplan for en jury hos DLG i København.

Seks finalister dyster

Theodor Risager er i den grad tæt på, og han tror på sin chance i finalen, selv om der kan være eksempelvis universitetsstuderende blandt de øvrige fem finalister.

"Jeg tror på min idé - og på, at det er noget, DLG rent faktisk kan bruge".

Uden at afsløre for meget inden finalen, indebærer Theodor Risagers idé en ny model inden for rådgivning, som DLG kan gøre brug af.

 Egentlig havde han planer om at deltage i konkurrencen med en helt anden idé. Men en snak med en landmand satte tankerne i gang hos den 20-årige gymnasieelev fra Sdr. Hygum, som herefter drejede sit projekt over på et helt andet emne:

"Inden jeg gik i gang med projektet, vidste jeg kun basale ting om landbrug. Men i arbejdet med min første idé fik jeg en masse information om landbrugssektoren, som jeg også kunne bruge til noget andet".

Jury afgør placering

Netop det at udtænke noget, der kan anvendes i den virkelige verden, er en af grundene til, at Theodor Risager er så glad for konkurrencer:

"Jeg kan godt lide at deltage i konkurrencer, fordi der er et praktisk element i det. Og så interesserer jeg mig bare generelt for mange ting". 

I finalen i København skal Theodor Risager præsentere sin forretningsplan for en jury. De tre bedste forslag præmieres med henholdsvis 50.000 kroner, 30.000 kroner og 20.000 kroner.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583