UDFORSK NYHEDERNE

Ny rektor på teknisk gymnasium

Den 1. januar kommer Marlene Rask til at stå i spidsen for HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og den kommende rektor ser frem til de nye udfordringer.

HANSENBERG Tekniske Gymnasiums kommende rektor ser frem til de nye udfordringer.

Marlene Rask tiltræder den 1. januar som rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

”Jeg glæder mig helt vildt. Det er en kombination af at være enormt spændt og glæde sig til at arbejde med et andet område, end man er vant til.”.

Det er en meget glad Marlene Rask, der 1. januar tiltræder som ny rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium – et sted, som hun i forvejen kender til i kraft af sin nuværende stilling som uddannelsesleder på IBC.

”IBC og HANSENBERG har et godt og løsningsorienteret samarbejde, og jeg har en oplevelse af, at folk er glade og imødekommende – at der er højt til loftet på HANSENBERG. Det er en stor skole, og det kan jeg godt lide”.

På overfladen kan skiftet fra handel til HTX virke som noget af et spring, men Marlene Rask er på ingen måde bekymret for at dykke ned i nyt stof.

”Jeg er tekstiluddannet, og jeg skal ikke undervise i bioteknologi eller kemi. Men jeg kommer med masser af ledelseserfaring – og ved, hvordan man tilrettelægger tingene rent didaktisk og pædagogisk. Der er ingen tvivl om, at ledelsesdelen interesserer mig – og jeg kan godt lide at sætte mig ind i nye ting”.

”Jeg får en medarbejdergruppe, som jeg skal overbevise om, at jeg er den rigtige til jobbet. Og den udfordring er jeg meget bevidst om”, siger Marlene Rask.

Samarbejde i centrum

Den kommende rektor forklarer, at hun har en helt klar vision om, hvordan man skaber et godt arbejdsmiljø og kvalitet i undervisningen:

”Det, der kendetegner mig, er, at jeg har en lille vinder i maven. Jeg vil gerne være dygtig til det, jeg laver – eller arbejde for at blive det. Jeg ønsker, at vi som arbejdsplads løfter i flok. Det kræver, at man er villig til at stole på, at det hver især gør, er det rigtige”.

Derfor understreger Marlene Rask også, at hun kommer med en ydmyg tilgang til sit nye ansvarsområde:

”Jeg kommer til at bruge den første tid på at tale med en masse medarbejdere og lære alle at kende – både som individer og som gruppe”.

”Det handler om at skabe en kultur og et forum, hvor folk går på arbejde, spiller hinanden stærke og er stolte. Fordrer kulturen på arbejdspladsen tillid, skaber vi også resultater – og de resultater skal tilgodese vores elever. Vi er sådan set sat i verden for elevernes skyld”.

Direktør på HANSENBERG Morten Kaj Hansen ser frem til samarbejdet med Marlene Rask, og han tror på, at matchet er det helt rigtige:

”Det var et stærkt ansøgerfelt, og jeg er glad for, at Marlene har sagt ja tak til stillingen. Hun er valgt ud fra hendes ledelsesmæssige egenskaber samt sit store kendskab til ungdomsuddannelsesområdet”.

Fremgang i elevtallet

HANSENBERG Tekniske Gymnasium har i de seneste år oplevet elevfremgang, og det skal der bygges videre på:

”HANSENBERG Tekniske Gymnasium har et godt ry, og vi skal fejre vores succeser. Når vores elever gør noget rigtig godt, viser det også de kommende elever, hvorfor man skal vælge en teknisk studentereksamen”, siger Marlene Rask.

Hun kender sin målgruppe, for hun bor i Strib sammen med sine to døtre på 15 år og 17 år.

Marlene Rask tager over som rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium efter Carsten Schmidt, som efter mange år på HANSENBERG har valgt at søge nye udfordringer.  

Ny rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium pr. 1. januar 2023

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583