UDFORSK NYHEDERNE

Mikkel fra teknisk gymnasium er med i kemikampen om en OL-plads

Det er noget af et nåleøje, som 3.g-eleven Mikkel Hauvgaard fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium er kommet igennem.

Mikkel Hauvgaard Hansenberg Tekniske Gymnasium - OL Kemi

Mikkel Hauvgaards skoledag foregår lige nu med virtuel undervisning hjemme på værelset.

Kemi er en stor del af Mikkel Hauvgaards hverdag for tiden. Han er nemlig en af blot 36 unge fra hele landet, der er gået videre til anden runde af den danske del af KemiOlympiaden 2021, som finder sted den 29.-31. januar.

Dermed er den 19-årige elev fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium stadig med i opløbet om de fire eftertragtede landsholdspladser, der giver adgang til både Nordic Chemistry Olympiad i Island og International Chemistry Olympiad i Japan til sommer.

”Det er super fedt at være gået videre, og jeg glæder mig meget til anden runde. Normalt foregår runden på Københavns Universitet, men på grund af COVID-19-situationen kommer den til at foregå virtuelt. Vi får adgang til et opgavesæt, som vi har to timer til at løse”, fortæller Mikkel Hauvgaard og tilføjer:

”Jeg håber selvfølgelig, at jeg når så langt, at jeg bliver sendt til den nordiske og den internationale olympiade, men i første omgang håber jeg mest bare på at komme igennem anden runde”.

Faglig udfordring

Mikkel Hauvgaard forklarer, at det giver ham meget at være med i konkurrencen:

”Fagligt får jeg udfordret mine evner, og jeg får en bedre forståelse for, hvor jeg kan forbedre mig. Efter gymnasiet tænker jeg på at tage et sabbatår, men derefter er det min umiddelbare plan at studere kemi eller medicinalkemi”.

Flot resultat i første forsøg

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium var alle 3.g-elever, der har kemi A som valgfag, før jul med i første runde. Det er første gang, at gymnasiet helt formelt har deltaget i konkurrencen.

Derfor er oplevelsen med at få en elev videre til anden runde også helt ny for lektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Stine Magnussen, som underviser kemiholdet:

”Sidste år prøvede vi for første gang formatet af, men dengang var vi ikke så formelle omkring vores setup, at det var fair at indsende de ellers fine besvarelser. I dette års konkurrence har vi derimod deltaget helt formelt, og jeg er rigtig glad for, at Mikkel har udmærket sig”.

”Mikkel har svaret bredt, og han har ikke ladet sig slå ud af, at der i sættet var mange opgaver at vælge imellem. Det giver et kæmpe selvtillidsboost at komme igennem første nåleøje – og jeg håber, at han får mulighed for at møde ligesindede elever i de kommende runder”, siger Stine Magnussen.

Hun henviser til, at de deltagere, der går videre fra anden runde, i løbet af foråret skal mødes på de kemiske fakulteter på KU, AU og DTU – hvis COVID-19-situationen til den tid tillader det. Her får de mulighed for at deltage i både forelæsninger samt praktiske og teoretiske forsøg.

Inden nedlukningen deltog Mikkel sammen med 3 andre elever fra teknisk gymnasium i en lille film, hvor de fortæller om hverdagen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Se filmen her.

 


PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583