UDFORSK NYHEDERNE

Fire elever fra htx med ved DM

En rigtig god idé har givet fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en billet til de regionale mesterskaber i DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

De regionale mesterskaber finder sted i dag på fire erhvervsskoler – og Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen tager turen til IBC i Aabenraa, hvor de skal forsøge at kvalificere sig til DM-finalen, der finder sted hos Dansk Erhverv på Børsen.

Ved de regionale mesterskaber præsenterer eleverne en idé, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cyklers styr i dag fylder rigtig meget.

”Vi har lavet et roterbart styr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Det er også smart i tog og biler. Samtidig besværliggøres tyveri, fordi der er en lås i”, forklarer Kasper V. Petersen.

 

Inspiration i Amsterdam

Inspirationen fik de under en studietur i Amsterdam i 2.g. Her så de, at parkerede cykler fylder meget. Og da de senere skulle lave deres store teknologiprojekt, udviklede de det nye produkt.

”Det har været spændende at arbejde med projektet, og der går meget tid med at koordinere det hele og få lavet et godt produkt”, siger Carl Emil Sestoft Jensen.

”Det hele bliver kædet sammen af flere fag – eksempelvis erhvervsøkonomi”, fortæller Jeppe Tobias Nielsen.

”At være med i konkurrencen giver kompetencer inden for fx udvikling og produktion. Vi håber og satser på, at vi går videre til finalen, for vi synes, vi er godt med i feltet”, tilføjer Jeppe T. Hostrup.

Det er kun vinderne af de regionale konkurrencer, som går videre til selve DM-finalen, der finder sted den 25. september.

Vi ønsker Carl Emil, Jeppe, Kasper og Jeppe held og lykke!

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583