UDFORSK NYHEDERNE

Innovative vindere er klar til det regionale mesterskab i Company Programme

Mathias Elmholt og Simon Hjerrild fra 3.x har fået en god idé, og den har ind til nu indbragt dem en billet til det regionale mesterskab i Company Programme og en gevinst på 3.000 kroner.

Ved hjælp af en drone kan landmænd mindske forbruget af både sprøjtemidler og brændstof, mener to elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, som allerede har vundet 3.000 kroner for deres gode idé

Når det regionale mesterskab i Company Programme den 14. marts finder sted i Odense, er det med deltagelse af to hold fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium – deriblandt Mathias Elmholt og Simon Hjerrild fra 3.x.

For de to elever strøg nemlig helt til tops, da Trekantområdets mesterskab fandt sted i Kolding Storcenter. Her var de oppe imod godt 30 andre hold. Og frem mod konkurrencen i Odense ved Mathias og Simon godt, hvad de skal arbejde med:

”Vi skal blandt andet lave en masse tests, og så skal vi forsøge at finde metoder til, hvordan vi kan få ændret på lovgivningen, for det er ikke 100 procent lovligt at sprøjte marker fra en drone”, fortæller Simon.

For produktet, de er gået videre med i Company Programme, er en drone, som landmænd kan anvende, hvis de finder det nødvendigt at anvende sprøjtemidler i marken. Frem for at sprøjte store arealer – hvor det måske ikke alle steder er nødvendigt – er idéen med Mathias og Simons drone, at man fuldstændig kan målrette sprøjtningen.

”Selve sprøjten sidder under dronen, og på den måde sparer landmanden både timer og penge, fordi der udelukkende anvendes sprøjtemidler, hvor det er absolut nødvendigt”, forklarer Mathias og tilføjer:

”Med projektet ønsker vi at mindske brugen af sprøjtemidler. Samtidig reducerer landmanden sit brændstofforbrug, så vi slår egentlig to fluer med ét smæk. Vi kommer begge to fra landet, og vores fokus er på, at vi ikke vil stoppe konventionelt landbrug, for det har vi fortsat brug for”.

Gruppen Zen – Cæcilie Kynde, Daniel Busk og Elias Oxholm – står bag nikotinfri snus, som er et afvænningsprodukt – og holdet er også videre i Company Programme.

Finder løsninger på problemer

Det er i faget Teknologi A, at Simon og Mathias har fået deres idé – og videreudviklet den første tanke til et egentligt produkt.

”I Teknologi får man lov til at arbejde med løsninger på noget, man selv ser som et problem – også samfundsmæssigt. Det har ofte noget med klima og miljø at gøre”, siger Simon.

Ved Trekantområdets mesterskab lød opgaven blandt andet på at præsentere produktet – og svare på eventuelle spørgsmål fra publikum. Derudover skulle de i bedste Løvens Hule-stil pitche deres idé overfor tre kompetente dommere fra erhvervslivet.

Og det gjorde Mathias og Simon så godt, at de vandt – og kunne tage fra Kolding Storcenter med en præmie på 3.000 kroner. Noget, der kom helt bag på vinderne:

”Vi havde ikke regnet med at vinde. Ingen havde sådan set regnet med det. Og vi var allerede i gang med at pakke sammen, da vi fandt ud af, hvor godt det var gået”.

Otte hold – heraf altså to fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium – gik videre til det regionale mesterskab, som finder sted i næste uge.

Det er gruppen Zen, som består af Cæcilie Kynde, Daniel Busk og Elias Oxholm, der også er videre til det regionale mesterskab. Zen står bag nikotinfri snus, som er et afvænningsprodukt.

Vi krydser selvfølgelig fingre for vores innovative elever.

 

Øvrige gruppefotos er af de hold fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, der også deltog i Trekantområdets mesterskab.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583