UDFORSK NYHEDERNE

Unge opfindere er med i kampen om DM-titel

Fire elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har opfundet en helt særlig cykellås, og opfindelsen har nu sikret dem en plads i finalen ved Danmarksmesterskabet i entreprenørskab.

Det kører i den grad for Marie Maxsø, Daniel Jørgensen, Christoffer Mahmens Nim og Majken Køpke.

For de fire elever, der alle går i 3.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, har kvalificeret sig til finalen i Company Programme – Danmarksmesterskabet i entreprenørskab.

Ved de Regionale Mesterskaber, som onsdag fandt sted på SDU i Kolding, blev holdet nummer et i kategorien ”Science and Technology”. I faget Teknologi A har holdet arbejdet på at opfinde en helt særlig cykellås, som skal løse problemet med stjålne cykler. Og med ”ANVA Cykelsikkerhed” er de nu et skridt nærmere en DM-titel.

”Det er svært at sætte ord på, hvordan vi har det lige nu. Vi var ret overbeviste om, at vi lå godt – men godt havde vi ikke forventet”, fortæller en meget glad Christoffer Mahmens Nim.

Opfindelsen er en kombination af en cykellås og et cykelstativ, og holdet har produceret en prototype, der indeholder en regulær fingerscanner. Der skal nemlig et fingeraftryk til for at låse cyklen fast – og til at frigøre den igen.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium - Company programme

Glæden var ikke til at tage fejl af, da Majken Køpke, Marie Maxsø, Christoffer Mahmens Nim og Daniel Jørgensen blev udråbt til vindere i kategorien ”Science and Technology” ved de Regionale Mesterskaber på SDU i Kolding.

Stor interesse for opfindelse

Eleverne har allerede holdt møder med repræsentanter fra Kolding Kommune, et forsikringsselskab og en virksomhed, der producerer cykelstativer.

”Vi har overskredet ”Point of no return”. Nu kan vi kun fortsætte. Snebolden er begyndt at rulle, og den stopper ikke”, siger Daniel Jørgensen og bliver suppleret af Marie Maxsø:

”Vi har fået så mange kompetencer, som vi ikke havde før, og vi vil helt sikkert arbejde videre med det”.

Det er lektor Morten Jørgensen, der underviser eleverne i Teknologi A på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Han hæfter sig ved de fire elevers samarbejde og motivation:

”De har forstået at samarbejde på den helt rigtige måde. De har fået en idé, hvor der er et reelt behov for en løsning. Deres motivation og faglige kompetencer er en god kombination”.

”Jeg står på sidelinjen og venter på, at de råber om hjælp. Man skal ikke blande sig for meget, for så tager man ejerskabet fra dem”.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium - lås cyklen op

Opfindelsen er en kombination af en cykellås og et cykelstativ, og holdet har produceret en prototype, der indeholder en regulær fingerscanner. Der skal nemlig et fingeraftryk til for at låse cyklen fast – og til at frigøre den igen.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Her ses prototypen - og den virker ...

Finpudser pitch

Inden finalen i Company Programme – som Fonden for Entreprenørskab står for – skal gymnasieeleverne deltage i en camp på Koldinghus, hvor de blandt andet skal finpudse deres pitch.

Men regionsleder for Fonden for Entreprenørskab i Syddanmark Mikkel Jensen er allerede imponeret af det generelle niveau ved de Regionale Mesterskaber:

”Niveauet er rigtig højt. Stor ros til dem, der er her. Dommerne har også være imponerede. Eleverne får noget gejst og prøver, hvad det vil sige at være iværksætter. HTX-elever er helt klart skarpe på produktudvikling og det tekniske bag produktet”, konstaterede han lige inden, DM-finalisterne blev udpeget.

Company Programme er et virkelighedsnært entreprenørskabsforløb for ungdomsuddannelserne, og deltagerne præsenterer deres idéer over for professionelle erhvervsfolk, der fungerer som dommere.

Danmarksmesterskaberne finder sted hos Dansk Industri i København den 18. april 2018.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium - Company Programme 2

Regionsleder for Fonden for Entreprenørskab i Syddanmark Mikkel Jensen, som her står sammen med holdet fra HANSENBERG, var imponeret af niveauet ved de Regionale Mesterskaber.

Company Programme - Kolding - HANSENBERG

Her præsenterer eleverne deres opfindelse for nogle af dommerne.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium - Entreprenørskab

Christoffer Mahmens Nim, Marie Maxsø, Majken Køpke og Daniel Jørgensen er klar til DM-finalen i entreprenørskab.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen.

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583