UDFORSK NYHEDERNE

7 OFFENTLIGE FOREDRAG LIVESTREAMES FRA AARHUS UNIVERSITET

SE OG HØR FOREDRAGENE PÅ STORSKÆRM I BISTROEN PÅ SKOVVANGEN KL. 19-21

Find datoer og informationer om foredragene herunder.

Den 7. februar 2017

FRA DE FØRSTE EKSPEDITIONER TIL NYESTE FORSKNING I GRØNLAND

Foredrag ved lektor i videnskabshistorie ved Kristian Hvidtfelt Nielsen, Center for Videnskabsstudier og ved lektor i kvartærgeologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter.

Modige mænd og militære interesser hører til den tidlige udforskning af Grønland, som var et brændpunkt mellem stormagterne. I dag befolker forskere stadig landet og studerer bl.a. indlandsisen for at forstå de klimavariationer, der påvirker hele jorden.

Læs mere på universitetets hjemmeside.

Den 21. februar 2017

KVANTECOMPUTEREN

Foredrag ved professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Fysik og Astronomi.

Hvis du tror, at kvantecomputere kun er fremtidsdrømme og tankespin, så duk op til dette foredrag. Efter en intro til kvantefysikkens verden, vil du høre om en ny ”kvanterevolution”, som udvikler teknologier, der bygger på de mest paradokse kvantefænomener.

Læs mere på universitetets hjemmeside.

Den 28. februar 2017

Når dyr bliver trælse

Foredrag ved professor i vildtøkologi Jesper Madsen, Institut for Bioscience.

Skarver, bramgæs, krondyr, gråsælger, ulve og råger er naturligt hjemhørende i den danske fauna. Men dyrene er både elsket og hadet. Hvad sker der egentligt, når en dyreart pludselig bliver uønsket? Hvor stort er problemet, og hvordan løser vi det?

Læs mere på universitetets hjemmeside.

Den 7. marts 2017

Tillid – og matematikken bag vores viden om tillid

Foredrag ved professor i nationaløkonomi Christian Bjørnskov, Institut for Økonomi

En meget høj grad af tillid gør de nordiske lande anderledes end resten af verden. Få et indblik i den moderne forskning i tillid, og hør hvordan ”hård” matematik bruges til at forstå, hvordan et blødt fænomen som tillid påvirker samfundet og vores liv.

Læs mere på universitetets hjemmeside.

Den 14. marts 2017

Det elektroniske menneske

Foredrag ved professor, overlæge Jens Christian Hedemann Sørensen, Neurokirurgisk Afdeling, Hoved Hjerte Centeret.

Små elektroder med en svag elektrisk strøm kan indopereres i patienter for at hjælpe mod alvorlige sygdomme som Parkinson, epilepsi, kroniske smerter og vandladningsforstyrrelser. Hør om neurokirurgernes seneste våben i kampen mod svære nervesygdomme.

Læs mere på universitetets hjemmeside.

Den 28. marts 2017

Med solen som nabo

Foredrag ved lektor i geoscience Mads Faurschou Knudsen, Institut for Geoscience og ved lektor i astronomi og geoscience Christoffer Karoff, Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi.

Læs mere på universitetets hjemmeside.

Den 1. maj 2017

The making, keeping and losing of memory

Foredrag ved professor Richard Morris, The University of Edingburgh, United Kingdom

Professor Richard Morris is the latest receiver of the greatest prize in brain research, The Brain Prize. Vi are happy to announce that he will give the associated public lecture “The Brain Prize public lecture” at this lecture series “Offentlige foredrag i Naturvidenskab” (Public lectures in Natural Science). In the lecture, he will talk about the research that led to him being awarded the prize.

Læs mere på universitetets hjemmeside.

 

Læs flere detaljer om de enkelte foredrag her.