UDFORSK NYHEDERNE

Uddannelsesmiljøet på HANSENBERGs brancheskole Vitia og HANSENBERG Tekniske Gymnasium får et markant løft, for snart bliver første spadestik taget til en ny bygning med multihal, undervisningskøkken og restaurant.

Elever på en række uddannelser på erhvervsskolen HANSENBERG kan i august 2020 rykke ind i helt nye rammer.

HANSENBERGs bestyrelse har nemlig godkendt planerne om at etablere en ny bygning på Skovvangen i Kolding. Den nye bygnings hovedelementer bliver en multihal til både sport og arrangementer, et undervisningskøkken og en restaurant. Faciliteter, der giver et løft til specielt HANSENBERG Tekniske Gymnasium samt fitness-, gastronom- og tjeneruddannelserne.

”Bygningen etableres ud fra et stort ønske om at opkvalificere vores uddannelsesmiljø inden for HANSENBERG Tekniske Gymnasium og brancheskolen Vitia. Restaurationsbranchen oplever markant vækst i disse år – og det gælder ikke mindst i Syddanmark. Vi positionerer os derfor som en erhvervsskole, der med elever og faglært arbejdskraft kan bidrage til, at den positive udvikling i branchen fortsætter”, siger HANSENBERGs direktør, Morten Kaj Hansen.

Gastronom- og tjeneruddannelserne er begge såkaldte fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for medarbejdere:

”For de unge giver det at tage en fordelsuddannelse derfor rigtig gode muligheder for praktikplads og job”, forklarer Morten Kaj Hansen. 

Den nye bygning, som den grafiske illustration her viser, kommer til at ligge i direkte forbindelse med HANSENBERGs eksisterende bygninger på Skovvangen 28.

Idræt dribler ind

Det nye byggeri giver ikke blot et endnu bedre uddannelsesmiljø for eleverne på fitness-, gastronom- og tjeneruddannelserne. Det vil også have mange positive effekter for blandt andre skolehjemmets beboere og HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

For som noget helt nyt udbyder HANSENBERG Tekniske Gymnasium studieretningen Bioteknologi A og Idræt B.

”HANSENBERG Tekniske Gymnasium har som den eneste gymnasieuddannelse i Kolding mulighed for at udbyde Idræt B som et studieretningsfag. Det betyder, at vi får virkelig gode muligheder for at skabe sammenhæng mellem studieretningsfagene bioteknologi A og idræt B og et af vores fire teknikfag: proces, levnedsmiddel og sundhed”, forklarer rektor Peter Michael Kjærgård.

Teknikfag er store, tværfaglige fag på A-niveau, som gymnasieeleverne skal vælge et af i 3.g.

”Både i idræt og i teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed skal der arbejdes med træningsprogrammer m.v. Og i den forbindelse er der en naturlig sammenhæng med HANSENBERGs fitnessuddannelse, som har mange af de redskaber, som eleverne på den nye studieretning kan trække på”, siger Peter Michael Kjærgård.

Blandt HANSENBERG Tekniske Gymnasiums elever er der allerede flere elitesportsudøvere, og med den nye studieretning kan gymnasiet tilgodese endnu flere elever, der dyrker sport på højt plan.

Efter planen bliver første spadestik taget omkring sommerferien i år.

 

Fakta

  • Den nye bygning bliver i to etager på i alt 2.400 kvadratmeter
  • Hovedelementerne bliver en multihal, et undervisningskøkken og en restaurant.
  • Forventningen er, at de nye faciliteter kan tages i brug den 1. august 2020.
  • Brugergrupper på HANSENBERG har været med til at beslutte, hvad bygningen skal indeholde.
  • Byggeriet kommer til at koste cirka 50 millioner kroner.

 

Læs hele artiklen på hansenberg.dk

 

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583