UDFORSK NYHEDERNE

HTX-piger træder karakterspeederen i bund

Der er – stadig – markant flere drenge end piger på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Men vi må sige, at årets 3.g-piger i den grad har markeret sig. Ud af de 10 højeste gennemsnit ved årets HTX-studentereksamener står der en pige bag de otte.

Melissa fik højt karaktergennemsnit på Hansenberg Tekniske Gymnasium, juni 2021

”Vi er en ekstraordinær årgang med mange – og dedikerede – piger. Og sådan bliver det også på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i fremtiden”, siger Melissa Hesselvig.

Og med et gennemsnit på 12,3 kommer Melissa Hesselvig ud med årets bedste snit:

”Vi er nogle målrettede, åbne og sociale piger, og der er ikke kliker. Alle står sammen, og på den måde bliver niveauet også holdt oppe. Vi er en ekstraordinær årgang med mange – og dedikerede – piger. Og sådan bliver det også på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i fremtiden”, siger Melissa og tilføjer:

”Jeg ville gerne kunne sige, at jeg er typen, der altid laver alle mine lektier, men det er jeg ikke. Men jeg har altid været klar til at bede om hjælp, hvis det var nødvendigt”.

”Og jeg har aldrig haft noget imod at stå oppe ved tavlen. Nogle gange dummer man sig deroppe – men jo mere, man dummer sig, jo mere lærer man. Alle er gode til at bakke op, når man står ved tavlen, så det er fint at lave fejl”, pointerer Melissa, der også har haft overskud til at engagere sig i Elevrådet.

Lige efter sommerferien skal Melissa i gang med at læse til bioanalytiker i Aarhus.

”Jeg troede egentlig, at jeg skulle være dyrlæge. Men både vores lærere og laborant er virkelig dygtige, og de har været ude i den virkelige verden og arbejde. Derved finder man som elev ud af, hvilke karriereveje man også kan gå ad. De er gode til at vise os muligheder frem for begrænsninger”.

Niels Graversgaard Pedersen har året højeste gennemsnit blandt drengene.

Heller ikke Niels Graversgaard Pedersen har ladet sig begrænse. Han kom ud med højeste snit blandt drengene – 11,4 – hvilket han er meget glad for:

”Det er ret vildt. Hvis man arbejder for det, kan det sikkert lykkes for alle – men det har også noget med held at gøre”.

Ligesom Melissa har Niels gjort en indsats i andet end blot det boglige på gymnasiet. Han har nemlig været formand for Festudvalget

”Det krævede noget at være formand, men det har også været et pusterum midt i alt det faglige, og man arbejder sammen med elever fra de andre klasser”, siger Niels.

Han tager nu et sabbatår, der byder på værnepligt og interrail. Herefter har han planer om at læse til bygningsingeniør i Aarhus.

Michel Guldberg Frydendall, Melissa Hesselvig og Niels Graversgaard Pedersen bliver hyldet til dimissionen.

Blandt EUX-studenterne var det Michel Guldberg Frydendall, som kom ud med det højeste gennemsnit. Michel skal til oktober til sin tømrersvendeprøve.

På HANSENBERG Tekniske Gymnasiums hjemmeside kan du se, hvordan det gik til årets dimissionsfest:

Som formand for Festudvalget fik Niels Graversgaard Pedersen også æren af at holde årets festtale ved dimissionen.

Niels Graversgaard Pedersen får her sit eksamensbevis.

Melissa Hesselvig hilser her på rektor Carsten Schmidt under overrækkelsen af det flotte eksamensbevis.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583