UDFORSK NYHEDERNE

Karrierevalg drejer sig om livskvalitet

For Jens Frost Jacobsen har en teknisk studentereksamen givet et godt fundament for uddannelsen til møbelsnedker, og i dag har han sin egen virksomhed.

Tog først teknisk studentereksamen bagefter faldt karrierevalget som møbelsnedker.

Snart går flaget til tops på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, når årets studenter får de flotte huer på.

Nogle vælger at læse videre på universitetet. Andre har planer om at finde et arbejde eller noget helt tredje. For mulighederne er mange, når man har en teknisk studentereksamen med sig. 

Det er den karriere, som Jens Frost Jacobsen har valgt, et rigtig godt bevis på. I 2013 blev han student fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og efter et par sabbatår begyndte han på uddannelsen til møbelsnedker.

”Det stod ikke i stjernerne, at jeg skulle være møbelsnedker. Jeg vidste slet ikke, hvad det var, inden jeg startede – ud over, at det står i ordet. Jeg har altid vidst, at jeg ville noget med byggeri – fx læse til ingeniør eller bygningskonstruktør. Det ville have været meget naturligt for mig at gå den vej”, mindes Jens.

”Men jeg havde en tanke om, at jeg skulle arbejde med træ. Det var mest oplagt, for jeg kan godt lide at arbejde med naturmaterialer. Det spiller meget ind i mit valg af uddannelse. Man har aldrig et stykke træ, der ligner et andet. Og så dufter træ simpelthen så dejligt”.

Efter en teknisk studentereksamen valgte Jens Frost en karriere som møbelsnedker

”Men jeg havde en tanke om, at jeg skulle arbejde med træ. Det var mest oplagt, for jeg kan godt lide at arbejde med naturmaterialer. Det spiller meget ind i mit valg af uddannelse. Man har aldrig et stykke træ, der ligner et andet. Og så dufter træ simpelthen så dejligt”, siger Jens Frost Jacobsen.

Frihed som selvstændig

I 2019 var svendebrevet i hus, og året efter startede Jens sit eget firma, Traj Møbelsnedkeri, som ligger i Lunderskov.

”Jeg har haft svært ved at arbejde 8-16, og så havde jeg også en romantisk idé om faget – noget med, at man står i et varmt værksted og høvler. Det er ikke helt sådan, det er – i virkeligheden er det mere industrielt. Men jeg prøver at få det til at lade sig gøre i en eller anden grad, så jeg selv bestemmer, hvad jeg laver. Tager det længere tid, er det mit eget problem. Det handler allermest om livskvalitet”, forklarer Jens og tilføjer:

”Jeg har ikke de store ambitioner om at være kæmpe stor eller tjene super mange penge. Jeg kan lide at være i live – og at hverdagen er sjov at stå op til. Det fede er, at jeg kan planlægge min dag og gøre tingene, som jeg selv vil”.

Samtidig lægger Jens dog ikke skjul på, at det er et stort arbejde at være selvstændig.

Jens Frost Jacobsens flotte svendestykke. Jens har også en teknisk studentereksamen.

Jens Frost Jacobsens flotte svendestykke.

En teknisk studentereksamen giver en fordel, fordi man også lærer at arbejde med noget praktisk.

Det helt rigtige valg

Hvis han skal se tilbage på sit uddannelses- og karriereforløb, er han slet ikke i tvivl om, at han valgte rigtigt, da han tog sin studentereksamen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium:

”Den måde, man arbejder med tingene på, gav meget mening. Da jeg senere uddannede mig til møbelsnedker, havde jeg mange fordele i forhold til andre, for jeg havde arbejdet praktisk med mange ting. Der er en masse teori på HTX, men man får også lov til at prøve det af i virkeligheden, så det ikke bare er store bevingede ord. Det har hjulpet mig meget”.

Jens peger også på, at de kompetencer, han fik med sig fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium, blandt andet har gjort, at han har etableret sin egen firmahjemmeside – og selv står for markedsføring på eksempelvis de sociale medier.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583