UDFORSK NYHEDERNE

Et madhold fra plejehjemmet Olivenhaven ønskede at se nærmere på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og det fik de forleden mulighed for – med elever som guider.

Genbesøg på menuen

Kemien i laboratoriet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium var helt i top, da tre 3.g-elever havde besøg af seks friske, ældre herrer, som de havde fået kontakt med på plejehjemmet Olivenhaven i Kolding.

Mændene mødes i køkkenet på Olivenhaven hver torsdag, hvor de laver mad sammen. Netop mad er hovedemnet i Maria Bjerregård, Julie Hansen og Daniel Falks eksamensprojekt i teknikfaget ”proces, levnedsmiddel og sundhed”.

De vil undersøge forskellen på hjemmelavet mad og færdigretter – eksempelvis i relation til næringsindhold og holdbarhed. I den forbindelse har de selv taget kontakt til Olivenhaven, hvor de fik mulighed for at tale med de seks ældre mænd.

”Vi havde en teori om, at ældre mennesker havde et mere afslappet forhold til det at lave mad – at de købte og spiste færdigretter. På Olivenhaven mødte vi så den her gruppe friske herrer, som mødes en gang om ugen for at lave mad i køkkenet”, fortæller Daniel Falk.

Kemien i laboratoriet var i den grad i orden under besøget.

Første stop under rundvisningen var laboratoriet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Interesse for HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Virksomhedsbesøget på Olivenhaven er et element i projektet, men Maria Bjerregård, Julie Hansen og Daniel Falk fik mere med sig end blot en snak om madvaner:

”Den ældste af dem spurgte, om hele madholdet ikke måtte komme på besøg hos os på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og det måtte de selvfølgelig gerne”, forklarer Daniel Falk.

Og en formiddag her i april var det så blevet tid til genbesøget, hvor vores tre elever gav gutterne en rundvisning på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvilket den 89-årige idémand var glad for:

”Vi er her for at se, hvad det er for et sted – og hvad eleverne laver. Det er meget spændende at se, for her er alle mulige fag”, fortalte Ove Kruse under besøget, som også var en oplevelse for eleverne:

”Det var super hyggeligt at have besøg udefra og vise dem vores hverdag”, fortæller Julie Hansen, som sammen med sine to holdkammerater skal aflevere projektet den 1. maj.

Gæsterne så nærmere på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Ove Kruse er manden bag idéen til besøget, hvor snakken gik – her med Julie Hansen og Maria Bjerregård.

I laboratoriet viste Daniel Falk bøtter med madvarer frem. Bøtterne er godt lukket til, for eleverne undersøger blandt andet, hvor længe forskellige retter kan holde sig.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen.

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583