UDFORSK NYHEDERNE

Nanna følger plan A

For Nanna Christensen har HTX været det helt rigtige valg, og hun kan bruge meget af det, hun har lært på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, når hun til næste år går i gang med en karriere i Forsvaret.

Ingeniør, forsker, dyrlæge eller noget helt fjerde.

Uddannelsesmulighederne er mange, når unge har en teknisk studentereksamen med i rygsækken.

For Nanna Christensen, der går i 3.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, bliver rygsækken snart militærgrøn. Det er nemlig en karriere i Forsvaret, som trækker i gymnasieeleven, og den 1. februar næste år venter værnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia.

Men målet er et langsigtet et af slagsen:

”Inden for Forsvaret er der mål, man kan sigte efter – og efter værnepligten er første mål for mig at klare optagelsesprøverne til Hærens Sergentskole. Hvis jeg kommer ind og bliver uddannet, skal jeg arbejde som sergent i to til fire år. Efter to år kan jeg ved siden af sergentjobbet tage en akademisk uddannelse til officer”, fortæller Nanna Christensen og tilføjer:

”Min plan A er at blive taktisk officer. Det er dem, der uddanner værnepligtige. Jeg kan godt lide at være aktiv og have lederrollen”.

”Min plan A er at blive taktisk officer. Det er dem, der uddanner værnepligtige. Jeg kan godt lide at være aktiv og have lederrollen”, siger Nanna Christensen.

Målrettet arbejde

Netop det med at have mål, man kan arbejde hen imod, er Nanna Christensen glad for. Hun dyrker karate – og har indtil 3.g gjort det på højeste niveau:

”Jeg droppede karate på eliteniveau, fordi jeg skulle have fokus på mine studier. Men det var et hårdt valg. Karate kan sammenlignes med Forsvaret. Man lærer sådan nogle elementer som respekt og at høre efter, og jeg kan fokusere på en opgave. Har jeg et mål, går jeg fuldstændig målrettet efter at nå det”.

Og ved Forsvarets Dag tilbage i november nåede Nanna Christensen sit første mål, da hun kom ind på værnepligtsuddannelsen. Hvis hun ikke var kommet igennem plan A’s første nåleøje, var plan B kommet i spil:

”Så var jeg søgt i en anden retning. Jeg ville gerne arbejde på et omsorgshjem for børn og unge og være med til at give dem en bedre hverdag, så de mærker, at de har en fremtid”.

For Nanna Christensen har teknisk gymnasium været det helt rigtige valg – uanset, om hun havde fulgt plan A eller plan B:

”Det er 100 procent det rigtige gymnasievalg for mig. Her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium har jeg fag, jeg elsker – og som jeg kan bruge fremadrettet”, siger Nanna Christensen.

Det helt rigtige valg

For Nanna Christensen har teknisk gymnasium været det helt rigtige valg – uanset, om hun havde fulgt plan A eller plan B:

”Det er 100 procent det rigtige gymnasievalg for mig. Her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium har jeg fag, jeg elsker – og som jeg kan bruge fremadrettet”, siger Nanna Christensen og tilføjer:

”Samtidig kan jeg godt lide at arbejde i grupper. En af grundene til, at jeg valgte HTX, er, at der er meget samarbejde. Man kommer til at arbejde sammen med nogen, man måske på overfladen ikke har så meget tilfælles med – men som man finder ud af, at man godt kan samarbejde med, fordi man kommer med forskellige tilgange til en opgave. Det med at kunne samarbejde får jeg også brug for i Forsvaret”.

Når Nanna Christensen til sommer har fået studenterhuen på hovedet, har hun planer om at arbejde på fuld tid – og træne en masse i sin fritid – indtil hun skal starte på Ryes Kaserne.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583