UDFORSK NYHEDERNE

Ny rektor har HTX i blodet

Når rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård om kort tid går på pension, er det Marianne B. Johansen, der tager over.

”Det er som at komme hjem, og det er en dejlig følelse”.

Sådan lyder det fra Marianne B. Johansen, der den 18. marts har første arbejdsdag som rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

For selv om hun bor lidt syd for Aarhus, kender hun meget til Kolding, hvor hun tidligere har været afdelingsleder på Syddansk Universitet. Og så har hun 13 års ledelseserfaring i HTX-regi – senest fra Skive Tekniske Gymnasium.

”Jeg føler mig simpelthen så privilegeret over, at jeg nu skal være rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. HTX er en fantastisk uddannelse – og de elever, der vælger HTX, har gjort sig klart, hvad de vil”, siger Marianne B. Johansen og tilføjer:

”Underviserne ved også godt, hvorfor de er der. Nogle er uddannede ingeniører, andre er håndværkere med en ingeniøruddannelse oveni – og nogle kommer direkte fra universitetet. Det der mix af undervisere er bare vidunderligt, for det giver en helt speciel dynamik, og det kommer der altid rigtig meget godt ud af”.

Marianne B. Johansen tager over som rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, som er inde i en spændende udvikling.

DET BEDSTE FRA TO VERDENER

Marianne B. Johansen peger eksempelvis på den synergieffekt, der er, når elever og undervisere på HANSENBERG Tekniske Gymnasium har en hel erhvervsskole omkring sig:

”De unge lærer det bedste fra to verdener. De bliver fagligt stærke på det teoretiske, men også på det håndværksmæssige. Det er unikt, at man kan gå over i et toptunet værksted og få lov til at bruge det – og at der er nogle dygtige undervisere i værkstedet, som kan hjælpe en. Den kombination er der fremtid i – og vi får uddannet nogle dygtige og kompetente unge mennesker”.

Det er netop arbejdet med de unge mennesker, som den kommende rektor brænder for.

”Og så er et godt studie-, lærings- og arbejdsmiljø naturligvis vigtigt”, fastslår Marianne B. Johansen, der ser frem til ”første skoledag”:

”Heldigvis har man altid nogle sommerfugle i maven på sin første arbejdsdag, men jeg føler mig også meget tryg, fordi jeg kommer hjem til noget, jeg kender. Og jeg er superglad og glæder mig til den 18. marts”, siger Marianne B. Johansen.

Spændende udvikling

Der er også masser at glæde sig over, konstaterer direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen. Han hæfter sig blandt andet ved, at man om få måneder går i gang med at etablere en ny bygning med multihal og idræts- og fitnessfaciliteter.

”I Marianne får vi en stor kapacitet på holdet, i en tid hvor HANSENBERG Tekniske Gymnasium oplever god fremgang. Flere unge vælger HTX, og kombinationen af naturfaglige fag og et tæt samarbejde med erhvervslivet giver eleverne stærke kompetencer til den globaliserede virkelighed, der bliver en del af deres fremtid”.

Afskedsreception for afgående rektor

Marianne B. Johansen afløser nuværende rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård, som efter en lang karriere har valgt at gå på pension.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium inviterer derfor til afskedsreception torsdag den 11. april klokken 14.00 på Skovvangen 28 i Kolding.

Du kan tilmelde dig receptionen på telefon 7932 0100 eller pr. mail til omstillingen@hansenberg.dk senest torsdag den 4. april.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583