UDFORSK NYHEDERNE

htx-student Hansenberg Tekniske Gymnasium Kolding

Alexander Thiel Doctor får et velfortjent kram af sin mor, Janne Thiel Doctor.

Første studenter følges ad

Flagene gik mandag til tops på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvor 3.g’erne kom godt i gang med den sidste eksamen.

De har været kammerater siden folkeskolen, og mandag formiddag var de HANSENBERG Tekniske Gymnasiums to første 3.g’ere i år, der efter den afsluttende eksamen i teknikfaget Byggeri og energi fik studenterhuerne på.

For Alexander Thiel Doctor og Hugo B. Andersen var det rart at få sat punktum for gymnasietiden:

”Jeg var meget nervøs, fordi det var min sidste eksamen. Men det er dejligt at få huen på”, fortæller Alexander Thiel Doctor og bliver suppleret af Hugo B. Andersen:

”Vi var begge nervøse, og vores PowerPoint-præsentation drillede, så det gik ikke super godt. Men det er rart at gå op sammen med sin ven, fordi man så ikke står helt alene med det hele – og man kan supplere hinanden. Så vi er bare glade for at være færdige”.

htx-student juni 2020 Kolding Tekniske skole

Hugo B. Andersens søster, Amanda B. Andersen, fik æren af at give sin bror studenterhuen på.

Flytter til Aalborg

Studenterne har i et par måneder arbejdet med den teoretiske del af det store teknikfagsprojekt. Da der blev åbnet op for, at elever i 3.g. kunne komme tilbage på landets gymnasier – der ellers havde været nedlukkede på grund af coronakrisen – fik Hugo B. Andersen og Alexander Thiel Doctor også mulighed for at gøre den praktiske del af opgaven færdig: ”En let ydervæg til et sommerhus”.

Og samarbejdet mellem de to barndomsvenner har fungeret upåklageligt. I hvert fald er de nu klar til at flytte til Aalborg, hvor de begge skal læse til maskiningeniør – og hvor de skal dele en lejlighed.

”Jeg kan godt lide at løse et problem kreativt ved hjælp af matematik og fysik, og jeg glæder mig til at starte på universitet efter sommerferien”, siger Hugo B. Andersen.

På torsdag er der drive-in-dimission for årets HTX- og EUX-studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Dimissionen finder sted på HANSENBERGs adresse på Vranderupvej 90, 6000 Kolding.

2 htx-studenter Alexander og Hugo juni 2020 Hansenberg Tekniske Gymnasium

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583