UDFORSK NYHEDERNE

Teknisk gymnasium oplever fordobling i antallet af piger

Første skoledag på HANSENBERG Tekniske Gymnasium nærmer sig, og markant flere unge end sidste år har valgt HTX.

Teknisk gymnasium oplever fordobling i antallet af piger

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium glæder man sig til, at det bliver mandag.

For den 9. august er det nemlig første skoledag for alle tre årgange – og altså også for de 88 nye elever, der starter i 1.g. Det er et godt stykke over sidste års antal, hvor i alt 74 elever startede i 1.g. Samtidig er antallet af piger, der har valgt HTX, fordoblet i forhold til sidste år, og nu er næsten 30 procent af de nye elever piger.

”Vi er meget glade for, at endnu flere unge i år har valgt en HTX på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Det giver flere faglige og sociale muligheder – og tilgangen af piger er et stort plus, for vi får bare en bedre balance”, siger rektor Carsten Schmidt.

Lektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Iben Lehmann Rasmussen er enig:

”Det giver dynamik mellem pigerne og drengene. De stiller krav til hinanden – både socialt og i forhold til den måde, man lærer og arbejder på. Vi har en oplevelse af, at de piger, der vælger HTX, er meget målrettede. De er her på gymnasiet, fordi de har et ønske om at arbejde med naturvidenskab og noget kreativt”.

”De ved, at det er en HTX, der åbner allerflest døre til videregående uddannelser – og at de får nogle helt konkrete fag, der kan bruges til noget”.

Iben Lehmann Rasmussen har i de seneste fire-fem år stået for en lang række sociale arrangementer målrettet gymnasiets piger:

”Vi har gjort noget for at passe på de piger, vi har. Arrangementerne tæller alt fra vinterbadning, over pizzabagning til ”speeddating”, hvor de lærer hinanden at kende – og får et fællesskab på tværs af studieretninger og årgange”.

Lektor Iben Lehmann Rasmussen og rektor Carsten Schmidt på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Lektor Iben Lehmann Rasmussen og rektor Carsten Schmidt glæder sig til, at der fra på mandag igen er masser af liv på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Høje gennemsnit

Selv om drengene stadig er i overtal på gymnasiet, formår pigerne i den grad at markere sig. Ud af de 10 højeste gennemsnit ved HTX-studentereksaminerne tilbage i juni stod der således en pige bag de otte. Og med et gennemsnit på 12,3 kom Melissa Hesselvig ud med årets bedste snit fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Dengang fremhævede Melissa Hesselvig det stærke fællesskab på årgangen:

”Vi er nogle målrettede, åbne og sociale piger, og der er ikke kliker. Alle står sammen, og på den måde bliver niveauet også holdt oppe. Vi er en ekstraordinær årgang med mange – og dedikerede – piger. Og sådan bliver det også på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i fremtiden”.

Melissa Hesselvig kom før sommerferien ud med det højeste snit på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Melissa Hesselvig kom før sommerferien ud med det højeste snit på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og hun fremhæver det gode fællesskab, der er på skolen.

Større interesse

I dag kommer elevfremgangen derfor ikke bag på studenten:

”Flere får øjnene op for de muligheder, som en HTX giver. Og på baggrund af den måde, der arbejdes, tænkes og læres på – samt det stærke sociale liv, der er på gymnasiet – kan det kun forventes, at endnu flere piger og drenge fremover bliver mere nysgerrige og interesserede i at tage en HTX”.

Ifølge Melissa Hesselvig kan de nye 1.g-elever godt glæde sig til at starte på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvor undervisernes store faglige og sociale engagement spiller en stor rolle:

”Det skaber et åbent læringsmiljø, som giver plads til den enkelte – og til alles forskellige behov. Studiemiljøet bærer præg af en velfungerende undervisning samt en ro i dagligdagen som følge af lærernes store indsats”.

”Studiemiljøet er rummeligt og omfavner alle – og er i høj grad præget af, at vi på kryds og tværs af klasser og årgange finder sociale relationer og har interesse i at have et godt fællesskab, hvor alle kender hinanden i en eller anden grad”, forklarer Melissa Hesselvig.

Hun skal nu i gang med at læse til bioanalytiker i Aarhus, og vi ønsker hende al mulig held og lykke i fremtiden.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583