UDFORSK NYHEDERNE

Elever takker af på talentforløb

Ny viden, netværk og studieafklaring. Det er blot et udpluk af de ting, som deltagerne i Akademiet for Talentfulde Unge kan få med sig fra et toårigt forløb.

I to år har Tina Signe Gissel Christensen og Stine Evers Finnemann fra 3.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium været en del af Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

Forleden afsluttede de to dygtige elever talentforløbet ved en højtidelig ceremoni, hvor de modtog et diplom for deres indsats. Og 18-årige Tina Signe Gissel Christensen fortæller, at de har fået rigtig meget ud af at være med i forløbet, der blandt andet indebærer forelæsninger på universitetet, virksomhedsbesøg og ekskursioner.

”Man besøger en masse forskellige uddannelser, og derved får man noget studieafklaring. Vi har lært noget om marketing og produktion, når vi har været på virksomhedsbesøg. Man får rigtig meget forskellig viden og gode venskaber rundt om i landet”.

ATU er en landsdækkende indsats målrettet gymnasieelever, der har evner og lyst til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Deltagerne får mulighed for at styrke disse kompetencer – og for at opdage nye faglige interesseområder.

”Jeg elsker at lære nyt hele tiden. Og man skal være interesseret i at lære nyt for at være med, for ATU tager en del fritid. Men det er en hobby for mig, og jeg møder andre, der også gerne vil lære noget mere – og som har de samme ambitioner. Man kan sige, at vores fælles talent er, at vi godt kan lide at lytte og stille spørgsmål”, forklarer Tina Signe Gissel Christensen.

Elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium deltager i Akademiet for Talentfulde Unge

Tina Signe Gissel Christensen og Stine Evers Finnemann fra 3.g flankeret af rektor Peter Michael Kjærgård og lektor Bente Brühl Jensen, talentkoordinator.

EN ØJENÅBNER

Hendes primære interesseområder er sundhedsvidenskab og bioteknologi, og via ATU har hun blandt andet besøgt alle fakulteter på SDU.

”Hvis jeg kommer ind, vil jeg gerne læse biomedicin på SDU efter sommerferien. Det har noget sundhedsvidenskabeligt og naturvidenskabeligt blandet sammen, og det er meget spændende. Mit indtryk er, at man arbejder for at hjælpe mennesker”.

”Jeg har i forbindelse med akademiet været i Odense, hvor jeg har hørt oplæg fra forskere og talt med studerende. Og jeg havde nok ikke fundet uddannelsen, hvis jeg ikke havde været med i ATU”, siger Tina Signe Gissel Christensen.

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium er lektor Bente Brühl Jensen talentkoordinator, og hun kan i den grad mærke, at eleverne får meget ud af at deltage i ATU:

”De er engagerede, og de kommer tilbage med noget, som de kan udfordre underviserne på. De er meget nysgerrige og spørgende”.

Deltagerne er tilknyttet ATU fra midten af 1.g frem til midten af 3.g, og for at komme i betragtning skal eleverne skrive en motiveret ansøgning, hvorefter de indstilles af rektor.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen.

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583