UDFORSK NYHEDERNE

Det skal der arbejdes på inden finalen 

Company Programme 2023

Company Programme 2023

Jakob, Jens, Albert , Jacob og Sylvester fra 3.g er med i finalen i Company Programme den 26. april i København.

Når finalen i Company Programme den 26. april finder sted i Industriens Hus i København, har HANSENBERG Tekniske Gymnasium et hold med i kampen om at blive danmarksmestre i entreprenørskab.

Ved Regionsmesterskabet på SDU forleden – hvor hold fra gymnasier i hele Region Syddanmark deltog – kvalificerede et af vores to tilbageværende hold i konkurrencen sig nemlig til finalen.

Og holdet – der i A-faget teknologi har udviklet et bord- og bænkesæt med en indbygget solcelleenhed, hvorfra man kan oplade sin mobiltelefon – ved godt, hvad der skal arbejdes med frem mod finalen:

”Vi har tænkt os at færdiggøre vores produkt, så dommerne kan se præcis det, de får – og prøve at anvende det i praksis. Ind til nu har vi kun haft bordpladen med, som vi løbende har videreudviklet på”, siger Jakob Raun Hørlyck.

”Derudover kommer vi til at arbejde med vores præsentation”, tilføjer Jens Røgen.

Ud over Jakob og Jens består holdet af tre andre 3.g’ere: Albert Eppler, Jacob Lagoni og Sylvester Lave.

De forklarer, at målgruppen primært er personer i alderen 10-30 år.

”Men køberne er andre: campingpladser, kommuner og så videre med større rekreative områder, hvor der ikke umiddelbart er adgang til strøm”, siger Jakob.

Bæredygtighed spiller en rolle i udviklingen af deres produkt:

”Teknologi er et fag, hvor man kan tage enhver idé og gøre den til virkelighed. At tænke noget bæredygtigt ind er både en del af faget og konkurrencen”, fortæller Albert og tilføjer:

”Vi glæder os rigtig meget til finalen. Vi synes, at det er godt gået, at vi er kommet så langt, for det havde vi ikke selv regnet med”.

Vi synes, det er mere end godt gået af vores elever – som til Company Programme går under navnet Hephaestus, der er den græske ild- og smedegud – og vi glæder os til at følge dem i finalen.

Company Programme finale 2023

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583