UDFORSK UDDANNELSEN 

Generelt om uddannelsen

Den tekniske studentereksamen (HTX) er for dig, der er vild med naturvidenskab, teknologi og kommunikation, og som søger en kreativ legeplads, hvor du både lærer og afprøver teorien.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium er for dig

- der er vild med naturvidenskab, teknologi og kommunikation, og som søger en kreativ legeplads, hvor du både lærer og afprøver teorien.

Vi lærer dig at tænke selvstændigt, kreativt og innovativt på tværs af fagene i den kreative problemløsning, som er eftertragtet ude i virkeligheden.

Nysgerrighed er i centrum, og du vil blive klædt på til fremtiden, hvor den teknologiske udvikling er i fokus.  I vores eksperimentarium, XHOUSE, har du adgang til maskiner som fx 3D-printere, laserskærer, industrirobotter samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal.

HANSENBERG Tekniske Gymnasium har ca. 250 elever og 25 lærere med særlig hang til naturvidenskab, teknologi og kommunikation. Vores lærere kommer ofte med en baggrund fra det private erhvervsliv og er derfor med til at give undervisningen en virkelighedsnær dimension.

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium vil du som elev opleve:

  • Et moderne undervisningsmiljø, hvor gode faciliteter og IT-udstyr danner de fysiske rammer for hverdagens eksperimenter, leg og læring.

  • En undervisning, der går på tværs af klasser og fag – og med sociale, faglige og kulturelle arrangementer.                
  • Et godt fællesskab, der skaber samarbejde mellem studieretninger og årgange i faglig sammenhæng samt samvær, fest og hygge i sociale sammenhænge.

Du bliver udfordret på din faglighed og interesser

- og får indflydelse på din dagligdag

Ud over den helt almindelige undervisning du kan få på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, har du også mulighed for at prøve kræfter med nogle af de faglige konkurrencer, som vi deltager i.

Det kan for eksempel være, at du er en ørn til engelsk og derfor har mod på at prøve dine evner af i EU's oversættelseskonkurrence Juvenes Translatores.

Måske brænder du for teknologi og vil derfor deltage i Company Programme eller DM i Teknologi. 

Er du drønskarp til at argumentere og diskutere, skal du måske være med i Samfundsfags Cup, eller måske er det Georg Mohrs matematikkonkurrence der trækker.

Uanset hvad, skal du nok blive udfordret på din faglighed og interesser.

 

På HANSENBERG Tekniske Gymnasium har eleverne indflydelse på deres dagligdag. Derfor er der også repræsentanter fra hver klasse i elevrådet.

Det er rigtig vigtigt for os, at gymnasiet er et rart sted at være for vores elever. Derfor er der også fokus på de sociale arrangementer, der varetages af eleverne selv i henholdsvis fredagscaféen, festudvalget og LAN-crewet.

Hvis du godt kan lide at spille fodbold eller håndbold, så kan du deltage i årlige turneringer mod andre tekniske gymnasier.

Synes du også, at det er vigtigt at engagere dig i dit gymnasium, er der rig mulighed for, at du kan det hos os.