Sarah og Anton: derfor valgte vi teknisk gymnasium
Fællesskabet er det fedeste for Sarah
Egentlig var 18-årige Sarah Knudsen startet på et alment gymnasium, men kort efter studiestart skiftede hun til HANSENBERG Tekniske Gymnasium.
Hvad fik dig til at vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Jeg var herude til en besøgsdag, og miljøet og atmosfæren gjorde, at jeg kunne se mig selv her og føle mig tilpas. Jeg valgte HTX, fordi jeg er glad for de naturfaglige fag – og fagene lød bare interessante og sjove. Vi har en super god klasse, og fællesskabet på hele skolen er det fedeste.
Hvilke planer har du efter gymnasiet?
Efter studentereksamen tager jeg et sabbatår, og så har jeg kigget på medicin med industriel specialisering eller noget inden for nano- eller geoscience. Kendskabet til de karriereforløb har jeg fået på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Geoscience handler meget om klimaet, og det er helt sikkert noget, jeg har fået interesse for her på skolen – blandt andet på grund af de projektopgaver, vi laver. Der er fokus på klima og miljø, i stort set alt vi arbejder med.
Har du et godt råd til en elev, der overvejer at vælge teknisk gymnasium?
Du skal gå med dit instinkt. Jeg startede på en STX, selv om jeg inderst inde hellere ville starte på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Jeg opdagede da også rigtig hurtigt, at fagene på en HTX bare er meget mere mig. Så jeg skiftede gymnasium. Det er to vidt forskellige miljøer, og jeg kunne bare meget bedre se mig selv her. Jeg føler mig hjemme. Så man skal altså huske at lytte til sig selv.
Anton er vild med at finde løsninger
19-årige Anton Enevoldsen går i 3.g på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og her svarer han på tre hurtige spørgsmål om sin uddannelse.
Hvad fik dig til at vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Læringsmodellen fik mig til at vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium – at man får lov til at tænke selv og lave projektorienteret arbejde. Vi har meget gruppearbejde, og det hele er bare mere teknisk og virkelighedsnært. Fagene er fede, og vi arbejder i løsninger. Alle mulige løsninger, hvor kun fantasien sætter grænser. Vi får virkelig lov til at prøve noget.
Hvilke planer har du efter gymnasiet?
Jeg skal have et sabbatår. Jeg har været vant til at rejse meget, men jo ikke de seneste par år. Det er en vigtig del af mig at komme ud og opleve andre kulturer. Ellers er jeg åben for mulighederne. Jeg kan godt finde på at læse erhvervsøkonomi, og jeg har også overvejet at læse idræt. Ingeniør kan også være en mulighed.
Har du et godt råd til en elev, der overvejer at vælge teknisk gymnasium?
Sig ja, ja, ja, når du starter. Jeg tager for eksempel med til håndbold – bare for at lære dem i 1.g og 2.g at kende. Det var sådan, jeg selv kom i kontakt med 3.g’erne, da jeg startede. HANSENBERG Tekniske Gymnasium favner både det faglige og det sociale. Der er masser af muligheder for at udvikle sig, og sammenholdet er unikt i forhold til en STX, hvor man måske ikke engang ved, hvem der går på samme årgang.
Hvor kommer de geniale hoveder fra?
Uden geniale hoveder havde vi aldrig set skyggen af den teknologi, vi omgiver os med i dag – forestil dig en verden uden iPhone, 3D-printere og DNA-forskning.
På HANSENBERG Tekniske Gymnasium tror vi på, at uddannelse er vigtig, både når det gælder vores fælles fremtid og overlevelse, for at skabe en fælles forståelse – og for at du kan blive dig selv.
Her lærer du at koble teori med virkelighed, vi har stort fokus på de naturvidenskabelige, de teknologiske og de kommunikative fag, og hvis du synes, at teori er langhåret, så glæd dig, for her kan du også udføre eksperimenter og skabe de vildeste opfindelser i værksteder og laboratorier.
Oplev studiemiljøet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.
LIVET PÅ HANSENBERG TEKNISKE GYMNASIUM
To piger sidder fordybet bag symaskinen, for de har skabt et design, som de nu er ved at sy - de har valgt teknikfaget Produktion og udvikling - tekstil.
Nogle drenge er i gang med at lægge sidste hånd på deres projekt i teknikfaget Byggeri og energi. Først har de tegnet huset i et tegneprogram, derefter har de bygget en model af huset i XHOUSE, skolens makerspace, og nu mangler lige de sidste beregninger.
I den nye multihal er der stor aktivitet, når der er idræt på programmet. Multihallen har også både udtrækningstribune og scenetæppe, så der er mange muligheder for udfoldelse.
I laboratoriet arbejder eleverne koncentreret. De lærer at forklare og benytte biologisk og kemisk teori og arbejdsmetode og har travlt med deres observationer og undersøgelser.
MED EN TEKNISK STUDENTEREKSAMEN ER DU RIGTIG GODT KLÆDT PÅ TIL FREMTIDENS DRØMMEJOB.
Teknisk gymnasium er det rigtige valg, hvis du gerne vil være ingeniør, sygeplejerske, læge, journalist eller måske forsker, men mulighederne er mange flere – du får adgang til over 300 videregående uddannelser.
Vi har ofte projektarbejde, i nogle projekter inddrages flere fag på én gang, og du lærer at samarbejde og idéudvikle i grupper, evner som du får god brug for, både når du skal læse videre – og på arbejdsmarkedet.
Selvom vi ikke sidder med næsen i bøgerne hele dagen, så er vi stadig et rigtigt gymnasium, vi har både fredagscafe, studieture og studenterhuer.
Vil du også gerne klædes godt på – søg ind på optagelse.dk inden den 1. marts.
TÆTTERE PÅ VIRKELIGHEDEN
Teknisk studentereksamen er for dig, der er vild med naturvidenskab, teknologi og kommunikation, og som søger en kreativ legeplads, hvor du både lærer og afprøver teorien.
Nysgerrighed er i centrum, og du vil blive klædt på til fremtiden.
Uddannelsens særlige kendetegn er spændende og vekslende undervisningsformer, herunder selvstændig research og værksteds- og laboratorieforsøg, oplevelser for livet og gode forudsætninger for at tage en videregående uddannelse. Et kreativt samspil mellem teori og praksis danner rammen om dine 3 gymnasieår.
Vi holder til på Skovvangen 28, 6000 Kolding i en bygning opført i 2001 og tegnet af arkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen.
På samme adresse er der opført en ny multihal (januar 2021) med udtrækstribune, lærred, projektor og scenetæppe – ikke mindst er her mulighed for at boltre sig i idrætstimerne.