UDFORSK NYHEDERNE

Virkelighedsnært HTX-byggeri til tre 12-taller

Malthe Skau (t.v.), Simon Sees tog Anton Enevoldsen var mandag som de første oppe til teknikfagseksamen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Teknikfaget er noget helt særligt på et teknisk gymnasium, og mandag fik Anton Enevoldsen, Malthe Skau og Simon Seest som de første studenterhuerne på efter teknikfagseksamenen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

I de seneste par år har coronasituationen sat en kæp i hjulet for, at elever i 3.g kunne komme til eksamen i teknikfaget – det store tværfaglige fag på A-niveau, som er noget helt særligt for teknisk gymnasium.

Så mandag var en festdag på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, for en række elever var nemlig til den sidste eksamen i netop teknikfaget.

Og de første HTX-elever, der fik de flotte huer på, var Anton Enevoldsen, Malthe Skau og Simon Seest, som var til gruppeeksamen i teknikfaget Byggeri og energi. Omdrejningspunktet for deres projekt er et sommerhus, som de selv har tegnet, hvorefter de har bygget et hjørne af huset.

”Det har været dejligt at arbejde med det her projekt – og man har selv ansvar for sin eksamen, fordi man selv kan styre, hvilken retning man vil gå i med projektet. For mig er teknikfagseksamenen kulminationen på HTX. Det er den eksamen, der har mest at gøre med det virkelige liv. Vi har eksempelvis arbejdet med tegninger, som arkitekter ville gøre ude i virkeligheden”, fortæller Anton Enevoldsen fra Kolding, der nu tager et sabbatår:

”Jeg skal arbejde og rejse – med fokus på at rejse. Hvad jeg skal bagefter, er jeg ikke fast besluttet på, men jeg skal enten læse til ingeniør eller noget inden for matematik og økonomi”.

”For mig er teknikfagseksamenen kulminationen på HTX. Det er den eksamen, der har mest at gøre med det virkelige liv. Vi har eksempelvis arbejdet med tegninger, som arkitekter ville gøre ude i virkeligheden”, fortæller Anton Enevoldsen

Bæredygtighed i centrum

Bæredygtige løsninger har fra start til slut haft en central plads i sommerhusprojektet, fortæller Malthe Skau, der kommer fra Holsted:

”Vi havde inkorporeret nogle specielle tiltag for at mindske CO2-udledningen, som censoren aldrig havde hørt om. Vi kan kun være rigtig glade for vores projekt, og vi er stolte af vores rapport”.

Malthe Skau skal nu aftjene sin værnepligt, hvorefter han sandsynligvis vil læse til maskiningeniør.

Om ganske få dage flytter Simon Seest fra Sdr. Stenderup til Helsingør, hvor han har planer om at arbejde i et års tid, inden DTU kalder:

”Jeg vil gerne læse lyd og akustik, og det er noget, jeg også har arbejdet med i mit studieområdeprojekt (SOP) her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium”.

De tre studenter kan i øvrigt alle skrive tallet 12 i studenterhuen efter mandagens eksamensbedrift.

”Vi havde nogle specielle tiltag for at mindske CO2-udledningen, som censoren aldrig havde hørt om. Vi kan kun være rigtig glade for vores projekt, og vi er stolte af vores rapport”, siger Malthe Skau.

”Jeg vil gerne læse lyd og akustik, og det er noget, jeg også har arbejdet med i mit studieområdeprojekt (SOP) her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium”, siger Simon Seest.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583