Farvel til en fantastisk årgang
Årets studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har nu fået deres eksamensbeviser, og ved translokationen blev de hyldet for deres engagement, kammeratskab og evne til at holde den faglige fane højt.
Det var en flok glade og stolte EUX- og HTX-studenter, der torsdag kunne lade sig hylde ved translokationen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.
Skulder ved skulder sad de, mens blandt andre rektor Marianne B. Johansen holdt tale:
”Det er en festdag, og det er mit største privilegium at stå her og tale til jer, for jeg ved, at I har fortjent jeres studenterhuer. I er klædt på til at klare verden – og til at kaste jer ud i jeres livs eventyr. Hvad det så end er”.
Lektor Stine Magnussen lagde i sin tale vægt på fællesskabet:
”I har været en fantastisk årgang. Det siger jeg ikke bare, fordi jeg skal. Det siger jeg, fordi jeg mener det”.
Menneskelige værdier
Og fællesskab og kammeratskab kom i centrum, da Marianne B. Johansen efter uddelingen af eksamensbeviser igen tog ordet:
”Der er så mange dejlige elever på denne årgang, og når vi nu har valgt nogle ud til at blive særligt anerkendt, er det ikke en underkendelse af alle I andre, der i hverdagen har været gode kammerater, haft fightervilje og en positiv indstilling. Alligevel er der nogle elever, vi gerne vil give en gave og et kort som tak for en særlig indsats i de seneste tre år”.
Herefter blev Silas Mikkelsen, Theodor Risager, Kathrine Duholm Nielsen, Nicolai Elmholt og Alexander Vinding Nørup hver især kaldt op til scenen.
”Alexander Vinding Nørup er en skarp, ung mand med personlig integritet. Han tør at sige fra, når der er behov for det. Han er sjov og rar at omgås, og han giver altid gerne en hånd, når der er brug for hjælp til printerindstillinger, layoutforslag eller kodning. Han har en positiv indstilling til andre mennesker, og han er omhyggelig med det, han engagerer sig i – og det er alt fra den digitale prøvevagt, over elevrådet til skiture for unge i Kolding. Tak for indsatsen, Alexander. Vi er glade og taknemmelige for at have haft dig og dit insisterende engagement her på skolen i tre år”, sagde Marianne B. Johansen om den tidligere elevrådsformand.
Silas Mikkelsen blev blandt andet fremhævet for sit engagement som gymnasiets huspianist ved morgensamlinger og sidste års translokation – og for sin positive tilgang til tingene.
Theodor Risager fik mange rosende ord med sig om sit menneskelige overskud – og om sin evne til at holde den faglige fane højt og være en god kammerat. Og for sin deltagelse i en landsdækkende konkurrence, hvor han var oppe imod universitetsstuderende og alligevel kom hjem med en flot tredjeplads.
Flot indsats for pigefællesskabet
Kathrine Duholm Nielsen blev kaldt en slider med masser af gåpåmod – og en elev, som både socialt og til sportsevents har gjort en stor indsats for pigefællesskabet.
En hæder, som kom bag på Kathrine Duholm Nielsen:
”Selv om jeg nyder at lave de her pigearrangementer, kom det som et chok for mig, da jeg pludselig blev kaldt op. Men det viser, at jeg har været glad for skolen – og at skolen har været glad for mig”.
Bliv dig selv
Glad har gymnasiet også været for Nicolai Elmholt, som fik stor ros for at være en god kammerat – og for sin positive indstilling, selvindsigt, fighterånd, åbenhed, nysgerrighed, empati samt evne til at inkludere og forstå andre.
Og selv om Nicolai Elmholt bagefter konstaterede, at ”jeg har jo bare været mig selv”, var han glad for hæderen:
”Det giver et indtryk af, at der her på HANSENBERG er nogle værdier, som man lægger mærke til – og som ikke handler om høje karakterer. HANSENBERGs motto er ”Bliv dig selv”, og det kan man mærke, når man er her. Det nærmest kollegiale samvær, man som elev har med lærerne, er mere værd end karakterer”, forklarede Nicolai Elmholt og tilføjede:
”Det er vigtigt også at fremhæve dem, der kæmper – og det er der fokus på her”.
Nicolai Elmholt skal nu til Aalborg, hvor han skal læse til elektroingeniør.
Årgangens højeste gennemsnit
Ved translokationen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium blev Oliver Müller Smedt hyldet.
Studenten forlader nemlig gymnasiet med årgangens højeste gennemsnit, og han har i sin gymnasietid arbejdet målrettet med hele tiden at gøre det bedre:
”Der er fag, man klarer sig godt i – og så er der nogle fag, som man er knap så god til. Så må man gøre en indsats i de fag, så man får dem hevet op”, forklarede Oliver Müller Smedt.
Han tager nu et sabbatår, hvor han skal arbejde. Bagefter er det planen, at han vil læse på et universitet i udlandet – sandsynligvis i Holland, hvor han kan få undervisning på engelsk.
”På grund af Brexit er England ikke en mulighed for mig”.
PRESSEKONTAKT
For mere information kontakt
Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen
alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583