UDFORSK NYHEDERNE

Elevers idé cykler direkte videre til mesterskaber

En kombination af en cykellås og et cykelstativ skaffede torsdag fire innovative elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en plads ved Company Programmes Regionale Mesterskaber.

Det skal være slut med cykeltyverier.

I hvert fald hvis det står til et hold elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium. For Marie Maxsø, Daniel Jørgensen, Christoffer Mahmens Nim og Majken Køpke - der alle går i 3.g - har i faget Teknologi A arbejdet med at opfinde en helt særlig cykellås, som skal løse problemet med stjålne cykler.

"Vi tror på, at vi har fundet en løsning på problemet - nemlig en kombination af en cykellås og et cykelstativ", fortæller Marie Maxsø.

Torsdag blev en prototype vist frem for publikum og dommere ved Trekantmesterskaberne i Company Programme i Kolding Storcenter, hvor elever fra ungdomsuddannelser i hele Trekantområdet dystede om at levere de bedste idéer på stande midt på Store Torv.

Og den fremvisning klarede holdet fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium ganske formidabelt. De kvalificerede sig nemlig direkte til Company Programmes Regionale Mesterskaber, der finder sted i Kolding til marts.

Christoffer Mahmens Nim viser, hvordan en metalarm i cykelstativet skal sikre, at det kun er ejermanden, der kan køre af sted med sin cykel. Låsen låses - og åbnes - nemlig ved hjælp af et fingeraftryk.

Alle hold skulle på en stand i Kolding Storcenter vise idéer og produkter frem for dommere og andre interesserede. Og det klarede Christoffer Mahmens Nim (tv.), Marie Maxsø, Daniel Jørgensen og Majken Køpke flot.

Gode idéer på stribe

Elevernes lærer i Teknologi A, lektor Morten Jørgensen, forklarer, at der – ud over arbejdet med eksempelvis idéfase, research, beregninger og produktion – er meget at hente ved at deltage i en konkurrence som Company Programme.

”Vores elever lærer at præsentere et projekt og svare på kritiske spørgsmål fra to dommere. De skal pitche og vise standen frem”.

I alt deltog tre hold fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Trekantmesterskaberne. Mika Dons-Rasmussen og Marcus Rømer Jespersen præsenterede et imponerende projekt med insektfarme, mens Thorbjørn Christensen, Jonas Therkildsen og Casper Jespersen stod for en flot idé i form af et pantsystem på cigaretfiltre, som skal minimere antallet af cigaretskod på gader og stræder.

Fonden for Entreprenørskab, Young Enterprise, står bag mesterskaberne. Fonden har til formål at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation, iværksætteri samt etablering og drift af selvstændig virksomhed.

Mika Dons-Rasmussen og Marcus Rømer Jespersen præsenterede et projekt, der skal sikre mad til alle – og mindske verdens CO2-udledning og vandforbrug.

Thorbjørn Christensen, Jonas Therkildsen og Casper Jespersen arbejder for at give rygere et incitament til at stoppe med at smide cigaretskod på jorden.

Thorbjørn Christensen, Jonas Therkildsen og Casper Jespersen præsenterer deres projekt for dommeren.

Hvert hold skulle pitche sin idé – og svare på dommernes kritiske spørgsmål.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig 
Anne Louise Mikkelsen.

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583