UDFORSK NYHEDERNE

Elever med en god idé vinder DM i Teknologi

Fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har udviklet et system, så pladsen i cykelskuret kan udnyttes bedre – og den idé har nu sikret dem titlen som danmarksmestre.

Kasper V. Petersen (t.v.), Jeppe T. Hostrup, Jeppe Tobias Nielsen og Carl Emil Sestoft Jensen fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium bliver her hyldet på scenen hos Dansk Erhverv.

Det kørte i den grad for Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen under onsdagens finale ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

For de fire idérige 3.g’ere kan nu kalde sig danmarksmestre.

Ved DM-finalen i Teknologi – der fandt sted hos Dansk Erhverv i København – præsenterede eleverne et produkt, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cykelstyrene i dag fylder rigtig meget. Og den idé faldt i den grad i dommernes smag.

”Det er en fed oplevelse at være med til – og fedt at vinde. Vi syntes selv, at vi stod godt efter vores præsentation, for den gik godt. Vi fik at vide, at vi har lavet et rigtig godt og realiserbart system, som kan løse et stort samfundsmæssigt problem”, siger Kasper V. Petersen.

De fire dygtige 3.g-elever venter her på resultatet af deres anstrengelser.

Den rigtig gode idé

Systemet, som holdet har udviklet, hedder ”Slim Park”, og det er et roterbart cykelstyr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Ud over at give mere plads i cykelskuret, er det også smart, når cyklen skal med i toget eller bilen.

Finalisterne var allerede tirsdag i gang hos Dansk Erhverv, hvor de blandt andet deltog i en række foredrag, fortæller Kasper V. Petersen:

”Det er klart noget, vi kan bruge fremover. Det har været en øjenåbner, hvis man vil arbejde med produktudvikling”.

Danmarksmestrene havde kvalificeret sig til finalen ved tidligere på måneden at vinde det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ud over æren, et diplom og blomster modtog danmarksmestrene fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium hver et gavekort på 2.500 kroner.

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583