UDFORSK NYHEDERNE

BIOTEK-elever var på Kolding Sygehus

Forleden var eleverne i 2.y – som har studieretningen Biotek A/Matematik A – en tur forbi Kolding Sygehus.

Heldigvis ikke, fordi nogen var kommet til skade. Nej, eleverne havde fået en helt særlig invitation, hvor de blandt andet fik en rundvisning i laboratoriet på afdelingen Biokemi og Immunologi.

BIOTEK-elever fra teknisk gymnasium i Kolding besøger Kolding Sygehus

2.y er nemlig i gang med et forløb, hvor de lærer om immunsystemet – og om, hvordan det kan bekæmpe forskellige sygdomme. Og allerede i 1.g arbejdede eleverne med blodtyper.

På Kolding Sygehus blev de delt i tre grupper, som roterede mellem tre spændende workshops:

  • Rundvisning i det imponerende laboratorium, hvor der analyseres blodprøver fra hospitalet. Analyserne sker i dag ved hjælp af store maskiner, og vores elever fik indblik i, hvad nogle af disse maskiner kan analysere for.
  • Eleverne lavede celledifferentieringstælling af de hvide blodceller for tre patienter. Ud fra dette skulle eleverne prøve at finde frem til, om de tre patienter var henholdsvis raske (havde en normal fordeling af hvide blodceller), syge af en bakterieinfektion eller syge af en virusinfektion. Ved denne post lærte om de forskellige hvide blodceller på en sjov og anderledes måde. 
  • Arbejde i laboratoriet med bestemmelse af forskellige patienters blodtyper ved hjælp af søjleagglutinationsmetoden. Eleverne skulle også sammenligne denne metode med den metode, som de anvendte på skolen i 1.g til at bestemme deres egen blodtype. De fik desuden set blodbanken, hvor blodet der tappes opbevares.
HTX-elever fra Hansenberg Tekniske Gymnasium besøger Kolding Sygehus

Tavshedserklæring

Inden besøget skulle alle selvfølgelig udfylde en tavshedserklæring, før der var adgang til laboratoriet.

Besøget er et resultat af et samarbejde mellem lektor her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Hanne Andersen og Hanne Nielsen og Lisbeth Kjærsgaard Mariager, der begge er bioanalytikerundervisere på Biokemi og Immunologi, Kolding Sygehus.

Mange tak til Hanne Nielsen og Lisbeth Kjærsgaard Mariager for tre meget spændende timer i laboratoriet 🧪👩‍⚕️

PRESSEKONTAKT

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583