ELEVERNE Fortæller

Mød eleverne

Få et indblik i nogle af nuværende og tidligere elevers valg af gymnasie, studieretning, indtryk af hverdagen på HANSENBERG samt ambitioner for fremtiden.

Jeg kan godt lide at vælge efter interesser

- Mød Kasper Grau Larsen fra 3.x – studieretningen Fysik A og Matematik A (2024/25)

Hvad fik dig til at vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Jeg kan godt lide computere og tekniske ting, og i første omgang var det grunden til, at jeg gerne ville på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Men grunden ændrede sig egentlig, inden jeg startede, for jeg kan godt lide at vælge efter interesser, og jeg er meget interesseret i naturfag, og så er en HTX mere nærliggende end en STX.

Efter jeg er startet, har jeg opdaget, hvor meget mere virkelighedsnære fagene er i forhold til en STX. De er lidt mere praktiske og mindre teoretiske og flyvske. Og den del er jeg blevet rigtig glad for. Jeg kan se, hvad fagene kan anvendes til – og jeg får ikke bare noget viden, som jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge til.

Hvordan vil du karakterisere HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Det er en stor organisation, der står bag HANSENBERG – og det hele virker mere nyt og moderne end på andre gymnasier. Men gymnasiet er ikke en så stor skole, så man kender de andre – man er tætte. De folk, der går her, er meget nede på jorden og stille og rolige. Det gør også, at der ikke er alle mulige hierarkier eller drama. Ingen prøver at være bedre end andre, for alle har det fint med, hvem de selv er. Der er plads til alle typer mennesker, og man kan være den, man er – og finde nogle at være sammen med. Det er også et sted, hvor der sker nogle ting – for eksempel Fredagscafé og fester – og her er også forskellige udvalg, der er meget aktive.

Hvilke typer er der på gymnasiet – og er der plads til alle?
Der går mange typer her på gymnasiet. Der er for eksempel folk, der godt kan lide computere, programmering og gaming – og finder et fællesskab i det. Så er der folk, der mere er til fest og farver. Og der er folk som mig, der godt kan lide sport og motion. Man har et fællesskab med de grupper, man passer ind i. 

Skal man vide, hvad man vil efter gymnasiet, inden man starter på HANSENBERG Tekniske Gymnasium – eller åbner en HTX mange døre?
Inden du starter, behøver du ikke at vide, hvad du vil efter gymnasiet, for du får så mange muligheder med en HTX. Det er det valg, der åbner flest døre bagefter, og det er ikke nødvendigt at have en fast køreplan. Hvis du går efter dine interesser, leder det hen til noget, du gerne vil arbejde med i fremtiden.

Er der noget, du er særligt glad for på HTX?
I 3.g er det for alvor gået op for mig, at uddannelsen er meget mere praksisnær end andre studentereksamener. Vi har ikke alle de ligegyldige fag – vi er specialiserede, og det er jeg glad for. Jeg taler med STX’ere, som er glade for deres skole, men de siger, at de har fag, som de ikke kan se en mening med. Jeg kan se en mening med alt det, jeg laver. Og man går i skole for at lære. Man skal ikke kunne det hele, inden man starter.

Og så er det altså ikke kun computernørder, der går her. Der er plads til alle. Og pigerne har et helt særligt fællesskab og har det megagodt sammen. Så det vil være ærgerligt, hvis man fravælger HTX, fordi man har en fordom om, at der udelukkende er nørder og drenge på et teknisk gymnasium. 

På HTX ser vi fremad og kigger ind i teknologien

- Mød Karoline Pedersen fra 3.t – studieretningen Bioteknologi A og Idræt B (2024/25)

Hvad fik dig til at vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Mens jeg gik på efterskole, kendte jeg en, som gik her – og hende hørte jeg kun godt fra. Og så ville jeg gerne ind på noget mere nytænkende end STX. Jeg føler, at STX er at gå ind i oldtidskundskaben og historien – altså, hvad vi plejede at gøre. På HTX ser vi derimod fremad og kigger ind i teknologien. Vi ser muligheder og fremtid, hvilket er mere brugbart.

HTX har 100 procent levet op til mine forventninger. Man skal holde tungen lige i munden, men man får så mange kompetencer med sig. Vi får lov til at prøve virkelighedsnære forsøg og forskning, og det kommer helt tæt på det, man kan møde i dagligdagen på de naturfaglige videreuddannelser. Det naturfaglige var helt klart noget, der trak.

Hvordan vil du karakterisere HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
På HANSENBERG Tekniske Gymnasium er der et virkelig godt og tæt fællesskab på tværs af årgange. Underviserne giver plads til kreativitet, og har du en bestemt kompetence, får du mulighed for at videreudvikle den. Det er et rummeligt sted, hvor der er plads til mange personligheder, og det betyder rigtig meget for mig.

Hvilke typer er der på gymnasiet – og er der plads til alle?
Der er plads til alle – både til dem, der føler, at de ikke hører ind andre steder og til dem, der er til fest og farver. Man bliver ikke dømt, fordi man går mere op i det ene fremfor det andet. Det er ikke vores hobbyer eller udseende, der afgør, hvor vi hører til.

Generelt har pigerne det supergodt sammen. Det er aldrig sådan, at jeg føler, at jeg ikke kan tale med andre. Vi er meget åbne. Selvfølgelig er der nogle, man er mere sammen med end andre, men sådan vil det altid være. Og hvis der holdes et eller andet udenfor skolen, bliver alle spurgt, om de vil være med, så det er ikke kun en halv klasse, der laver noget sammen.

Hvordan er sammenholdet her?
Det er vildt godt. Fordi det ikke er en så stor skole, er man mere tæt på andre. I 3.g betyder teknikfaget også, at man bliver blandet med en ny gruppe. Der bliver også lavet en masse arrangementer på skolen, som styrker sammenholdet – for eksempel spillecafé, filmaften, frisport og pigeaften.

Ved du, hvad du skal bagefter?
Først skal jeg have et sabbatår – arbejde, rejse og være frivillig i andre lande. Jeg vil gerne læse medicin, og jeg ønsker at få nogle flere kompetencer, inden jeg søger ind. Jeg har en kæmpestor drøm om at være på et afrikansk sygehus i nogle måneder. Og jeg vil også gerne arbejde i sundhedssektoren – på et plejehjem eller et bosted. Herefter søger jeg ind på medicinstudiet i enten Aarhus eller Aalborg.

Skal man vide, hvad man vil efter gymnasiet, inden man starter – eller åbner en HTX mange døre?
Jeg har altid haft en drøm om medicin, og den er ikke blevet mindre. Men du behøver overhovedet ikke at vide, hvad du gerne vil efter gymnasiet, for en HTX åbner for så mange muligheder. Nogle går ingeniørvejen – andre ved ikke, hvad de vil, men undersøger mulighederne undervejs. Du bliver godt klædt på, og du får masser af muligheder for at se nærmere på alle mulige uddannelser. Der er flere af mine venner, der ikke ved, hvad de vil, men de synes, det er en vanvittig god uddannelse, hvor ingen døre lukker.

Hvordan er det at have studieretningen Bioteknologi A og Idræt B?
Jeg har altid været vild med idræt – og at kunne kombinere det med bioteknologi er superspændende. Det er fedt at komme op af stolen og være aktiv, og vi sidder ikke bare foran en computer og skriver. Når vi kommer i laboratoriet eller ud for at røre os, gør vi det i grupper.

Til Åbent Hus mødte jeg en faglig begejstring og et fedt fællesskab

- Mød Frede Rudolf fra 2.y – studieretningen Bioteknologi A og Matematik A (2024/25)

Hvad fik dig til at vælge HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle vælge. Men så var jeg til Åbent Hus her på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvor jeg mødte en masse smilende, unge mennesker, som så ud til at have det fedt og var engagerede. Der var en faglig begejstring, som jeg ikke havde mødt andre steder – og som jeg selv har. Den der faglige begejstring og et fedt fællesskab – det er altså en rigtig god kombination.

Hvordan vil du karakterisere HANSENBERG Tekniske Gymnasium?
Jeg kan karakterisere HANSENBERG Tekniske Gymnasium med tre ord: fagligt, hyggeligt og rart. Det er et sted, hvor alle er venner på tværs af årgange, og derfor er det et rigtig rart sted at være. Vi er her, fordi vi gerne vil lære, og underviserne er ekstremt dygtige – og det er megafedt. Vi løfter i flok, og derfor bliver vi også alle sammen fagligt dygtigere.

Hvilke typer er der på gymnasiet – og er der plads til alle?
Der er ikke en bestemt type på gymnasiet – det er det, der er så fedt. Da jeg var til Åbent Hus, inden jeg startede, mødte jeg nogle, der var ultranørdede – og så mødte jeg nogle, som var totalt festglade. Den bredde af mennesker, der er plads til her, er fantastisk. Vi lærer hele tiden noget nyt, for alle byder ind med forskellige vinker – og vi har alle sammen noget at skulle have sagt, hvilket er fedt.

Hvordan er sammenholdet her?
Det er næsten det primære salgspunkt for HTX. For selv om vi er så forskellige typer, kan vi alle være her. Vi er under ét tag og i et accepterende miljø. Det er vildt at gå fra folkeskolen – hvor der er klynger – til det her, hvor der er plads til alle. Det er specielt.

Ved du, hvad du skal efter gymnasiet?
Jeg skal i hvert fald på universitetet. Jeg er bred rent fagligt, og det er en af grundene til, at jeg valgte HTX, for alt er spændende her. Jeg skal enten læse biologi eller Applied Industrial Electronics.

Skal man vide, hvad man vil efter gymnasiet, inden man starter – eller åbner en HTX mange døre?
Man behøver overhovedet ikke at vide, hvad man vil efter gymnasiet. Det er også noget specielt ved HTX, for det er den uddannelse, der giver adgang til flest videregående uddannelser. Jeg har for eksempel også tænkt på at læse arkæologi eller samfundsfag. Man får så mange værktøjer til at gå videre, og man er rustet til både en samfundsfaglig og en naturfaglig uddannelse.

Er der noget, du er særligt glad for på HTX?
Ja, den pædagogiske tilgang. Der er fokus på, at individet skal have det rart. Jeg har ADHD, og der bliver taget så mange hensyn – og det lige fra det sekund, jeg trådte ind ad døren. Jeg har nogle specielle vilkår – for eksempel må jeg gerne gå en tur rundt på skolen, hvis jeg har brug for det. Der er en pædagogisk koordinator, og det er fedt. Før en eksamen kan jeg gå hen til koordinatoren og bede om hjælp, hvis der er noget, som er svært. Og Marlene (rektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, red.) forstår, hvad vi har brug for. Hun lytter på en hel speciel måde, og det giver tryghed.

Facebook

Følg med på Facebook ...

- hvor også HANSENBERG Tekniske Gymnasiums egne ambassadører lægger historier op.

Læs mere